מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותיוגה וכאבי גב תחתון

יוגה וכאבי גב תחתון

לסובלים מכאבי גב תחתון שמתאמנים באיינגר יוגה, יש סיכוי משופר להתגבר על כאבי הגב וגם על תחושות דיכאון


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בניסוי שנערך במערב וירג'יניה, חולקו המשתתפים הסובלים מכאבי גב כרוניים, 90 במספרם, לשתי קבוצות. האחת השתתפה בשיעורי יוגה, 90 דקות, פעמיים בשבוע במשך 24 שבועות ואילו השניה קיבלה את הטיפול הרגיל לכאבי גב תחתון.

 

בהשוואת הקבוצות בזמן הניסוי וגם חצי שנה לאחר שהניסוי הסתיים נמצא כי משתתפי קבוצת היוגה סבלו פחות מכאבי גב והיתה להם יכולת תרגול משופרת לעומת קבוצת הביקורת.

 

מעניין לציין שגם רמת הדיכאון היתה פחותה אצל קבוצת מתרגלי היוגה.


Spine, 2009, 34(19), 2066-2076
 

 עוד מחקר על יוגה ושיפור כאבי גב תחתון.

 

 

ועוד מחקרים על תועלת היוגה לבריאות.

 

 

עריכה ותרגום: ד"ר דינה ראלט