מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותטעם של שומן

טעם של שומן

מוטציה גנטית עשויה להוביל לכך שאנשים יהיו פחות רגישים לנוכחות של שומן במזון ולכן יאכלו יותר ממנו


ייתכן שכאשר קיימת פחות רגישות לשומן, אוכלים יותר ממנו (צילום: Shutterstock)
ייתכן שכאשר קיימת פחות רגישות לשומן, אוכלים יותר ממנו (צילום: Shutterstock)

 

אוהבים אוכל שמן? האשימו את בלוטות הטעם בלשון שלכם. חוקרים זיהו לראשונה חיישנים לטעם של שומן בבני אדם ומצאו כי שינויים בגן מסוים יכולים להפוך אנשים ליותר רגישים או פחות רגישים לטעם של שומן.

 

מחקרים הראו כי ייתכן שכאשר קיימת פחות רגישות לשומן, אוכלים יותר ממנו ונדרשת כמות גדולה יותר של שומן כדי לקבל את אותה תחושת סיפוק. זה כמובן מוביל להשמנה.

 

המחקר החדש שפורסם ב- Journal of Lipid Research איתר נוכחות של וריאנטים (מוטציות) בגן CD36 הקשור ליצור החלבון CD36 ומצא כי אנשים עם ווריאנט גנטי מסוים בגן הזה רגישים הרבה יותר – עד פי 8 – לטעם של שומן.

 

בניסוי השתתפו 21 אנשים שמנים (BMI מעל 30). הם התבקשו לטעום תמיסות משקה משלוש כוסות. לכל המשקאות היה אותו מרקם דומה לשומן, אך רק באחד היה קצת שמן. המשתתפים היו צריכים לסמן את הכוס עם התמיסה השונה - דהיינו להרגיש את השמן. המשתתפים השתמשו במהדק על האף כדי לא להיות מושפעים מחוש הריח והם חזרו על מבחן הזיהוי מספר פעמים עם ריכוזים שונים של שמן.

 

אנשים שגופם ייצר יותר חלבון CD36 יכלו לאתר בקלות רבה נוכחות של שומן. למעשה, נחקרים שבגופם הופקה הכמות הגדולה ביותר של החלבון היו רגישים יותר פי 8 לנוכחות של שומן מאשר אלה שבגופם יוצרה מחצית מכמות החלבון.

 

המחקר מראה שהעדפתנו למזונות עתירי שומן לא תלויה רק במרקם המזון כפי שהאמינו עד היום, אלא נשענת גם על היכולת של הלשון להרגיש את השומן, בדיוק כפי שקורה עם מזונות מתוקים, חמוצים ומלוחים.

 

הניסוי הזה הגיע בעקבות ניסוי קודם שנערך במכרסמים, בו גילו החוקרים שכאשר החיות הונדסו גנטית כך שיהיו ללא גן CD36 פעיל ולכן לא ייצרו את החלבון CD36, הן כבר לא העדיפו מזון שומני כפי שהן מעדיפות בתנאי טבע. בנוסף, ללא חלבון גם היה לחיות קשה יותר לעכל שומן.

 

ההערכה היא שלכ- 20% מהאנשים יש וריאנט גנטי הקשור ליצור נמוך של החלבון CD36. מהמחקר עולה כי זה עשוי להוביל לכך שהם פחות רגישים לנוכחות של שומן במזון וייתכן שזה יוביל את אותם אנשים לצרוך יותר שומן ולהשמין.

 

החוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מוסיפים כי גם התזונה עשויה להשפיע על הרגישות לשומן. בבעלי חיים אף הראו כי התזונה השפיעה על כמות החלבון CD36 שבעלי החיים הפיקו. אם זה המצב גם בבני אדם, תזונה עתירת שומן תפחית את ייצור ה CD36 ואת הרגישות לשומן ותוביל את האדם לצרוך עוד שומן.

 

כעת החוקרים מבקשים לבחון איך משפיעה היכולת להרגיש שומן של האדם על צריכת המזון שלו - הן בבחירת סוג המזון והן בכמות הנצרכת ממנו.

 

 

J Lipid Res. 2011 Dec 31. Epub ahead of print

 

למאמר מקיף על רגישות הטעם לשומן שפורסם במגזין TheScientist

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט