מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותטכניקת טיפול כירורגית להפחתת מיגרנות

טכניקת טיפול כירורגית להפחתת מיגרנות

מיגרנה מהווה תופעה שכיחה הגורמת לקשיים בתפקוד היום יומי עד נכות. טכניקת טיפול כירורגית חדשנית המבטלת פעילותם של אזורים רגשים "מעוררי כאב" במצח, מהווה תקווה לאנשים שאינם מוצאים מזור במסגרות הטיפול המקובלות. המחקר פורסם בכתב העת Plastic and Reconstructive Surgery, בפברואר, 2011.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 מוביל המחקר ומפתח השיטה, ד"ר גיורון , מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית ושחזור, מרכז רפואי אוניברסיטאי Case Western Reserve - קליבלנד אוהיו.

 

הרקע לפיתוח השיטה: מסתבר שהתקפי המיגרנה פחתו באופן משמעותי בקרב מטופלים שעברו ניתוח קוסמטי "הרמת מצח". מדובר בניתוח המותח את עור המצח כלפי מעלה ולמעשה מרים אותו. במהלך מתיחת העור חלק משרירי המצח היוצרים את הקמטים הרוחביים מתבטלים באופן חלקי. המסקנה, שאיבוד חלק  ההרקמה השרירית במצח, קשור להפסקת התפקוד של אזורים "מעוררי כאב" במצח.


מכאן נולדה השיטה המתוארת לפיה, יש לאתר את האזורים במצח "מעוררי הכאב" ולבטל את פעולתם בטכניקה כירורגית.

 


נבדקים: במחקר השתתפו 69 נבדקים הסובלים מהתקפי מגרנה קשים שאינם מגיבים לטיפול מקובל.

 


הליך: הנבדקים נותחו לאחר שעברו סדרת הזרקות בוטוקס באזור המצח, במטרה לאתר את האזורים הרגישים "מעוררי הכאב". ברוב המטופלים אותרו שני אזורים מסוג זה. לאחר ביצוע הניתוח, הנבדקים התבקשו לדווח במהלך חמש שנים אודות: התקפי מגרנה, פגיעה בתפקוד ואיכות חיים.

 


ממצאים: 88% מהנבדקים הגיבו היטב ולאורך זמן בתגובה לניתוח: בקרב 59% חלה ירידה משמעותית ובקרב 29% ההתקפים נעלמו באופן מוחלט. בשאר הנבדקים לא חל כל שינוי בהתקפי המיגרנה/כאבי הראש.

 


לאחר הניתוח, תדירות התקפי המיגרנה פחתו מממוצע של 11 ל-4 לחודש. גם כאשר התקיימו התקפים הם היו קצרים מ-24 שעות לפני הניתוח ל-8 שעות לאחריו. הניתוח הוביל לאיכות חיים טובה יותר עם פחות תופעות לוואי.

 


כאמור, מגרנה מהווה תופעה נפוצה ביותר ממנה סובלים מיליוני אמריקאים. רק כשליש מהסובלים מוצאים מענה בטיפולים המקובלים. טכניקת טיפול זו עשויה לסייע לרבים שאינם מוצאים מזור בטיפולים המקובלים. מחקר זה מראה תוצאות ארוכות טווח לאורך חמש שנים, לעומת מחקר קודם שעקב אחר התוצאות במהלך שנה אחת בלבד.

 


הממצאים מהווים הוכחה לכך שניתוח מסוג זה באחד או יותר נקודות רגישות מעוררות כאב, מפחית באופן משמעותי תדירות, משך, עוצמה ובמקרים לא מבוטלים מבטל לחלוטין את ההתקפי המיגרנה. לדברי עורכי המחקר, נדרש מחקר נוסף כדי להבין את המנגנון של ה "אזורים הרגישים" ולאתר טכניקות ניתוחיות יותר ספציפיות ויעילות לפחתה והכחדת התקפי המיגרנה.
 

 

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/02/110202162043.htm