מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותטיפול מורכב קשור לרמת ההיענות נמוכה לטיפול

טיפול מורכב קשור לרמת ההיענות נמוכה לטיפול

ככל שהטיפול יותר מורכב כך, רמת ההיענות לטיפול יותר נמוכה. כך עלה מ עבודה שהתפרסמה בהקשר בכתב העת Archives of Internal Medicine בינואר 2011 , על ידי חוקרים מבית החולים לנשים בבריגהאם ומבית ספר לרפואה בהרוורד, בוסטון, מסצ'וסטש.


PantherMedia
PantherMedia

מטופלים רבים סובלים ממכלול מצבים כרוניים מורכבים, לפיכך, משטר הטיפול מערב תרופות רבות הדורשות נטילה רב פעמית של תרופות לאורך היממה. טיפול מורכב זה עלול לחבל בטיפול במצבי חולי שונים כולל כאב, בגלל אי עמידה במשטר הטיפול.


קבוצת המחקר: מטופלים שטופלו בתרופות להורדת כולסטרול –מקבוצת הסטטיניים, תרופות להורדת לחץ דם, ,תרופות לטיפול באי ספיקת לב ותרופות להורדת כולסטרול,

הליך המחקר: נתונים נאספו במהלך יוני 2006 ועד מאי 2007,

 מורכבות הטיפול הוגדרה בהתאם למספר התרופות, מספר המרשמים, מספר הביקורים בבית המרקחת ומספר הביקורים לחידוש מלאי התרופות.


ממצאים: במהלך שלושה חודשים,  מטופלים בסטטיניים נזקקו בממוצע ל- 11.4 ביקורים לרישום וחידוש תרופות הכוללים כ- 5 ביקורים בבתי מרקחת. ממצאים דומים לגבי קבוצת האנשים שטופלו בתרופות להורדת לחץ דם ובאי ספיקת לב.

רמת ההיענות לטיפול נעה ברמה 68.6% -66.4% בשתי הקבוצות ונמצאה יותר נמוכה, בקרב המטופלים בסטטיניים,  שנדרשו לחדש מרשמים שאינם ממוזגים, מספר רב של מרשמים, יותר תרופות חדשות וביקורים רבים בבתי מרקחת.


לתדירות גבוהה ( כמה פעמים ביום) של נטילת התרופות הייתה השפעה שלילית על רמת  ההיענות לטיפול במיוחד בקרב מטופלים בתרופות להורדת לחץ דם ובאי ספיקת לב.


כלל הנבדקים נבחנו באופן שבו הם צרכו את התרופות החדשות ותרופות לשימוש ארוך טווח. ניפוק המרשמים נערך בדואר או באמצעות קבלת המרשם ורכישת התרופה בבית המרקחת או בשילוב שתי הדרכים. למרות שהתוצאות בתת קבוצות אלה היו דומות, לחידוש מלאי התרופות הייתה משמעות רבה בקרב קבוצת המטופלים בתרופות להורדת לחץ דם ובאי ספיקת לב ששילבו את קבלת התרופות בשתי הדרכים.


רמת ההיענות לטיפול נבדקה בעבודות רבות קודמות, אולם החידוש בעבודה זו, בבדיקת היבט מורכבות הטיפול במדדים של דפוס רשום  וניפוק המרשם וכלל התרופות שהמטופל צורך.


מגבלות המחקר בכך שהנתונים נשענו על נתוני בתי מרקחת ללא נגישות לסוג הביטוח הרפואי, מידע קליני והתנהגותי אודות הנבדקים. מגבלה נוספת שלא הייתה אפשרות לבחון גורמים מעורבים כמו התנהגות הקשורה לאיתור הטיפול הרפואי או מיומנויות המטפלים.


ההמלצות מתמקדות בתכנון המרשמים הרפואיים במודל "בית מרקחת מקומי" שבאמצעותו ניתן יהיה לפשט את תהליך קבלת המרשמים לבית המרקחת באמצעות דואר.


הממצאים משקפים את מסורבלות המערכת ברישום מרשמים שלהם יש השפעה על ההיענות לטיפול ודורשים דרכים יותר ידידותיות ונגישות למטופלים: כמו רישום מספר תרופות במרשם ועל ידי כך להקל במספר הפעמים שהמטופל נזקק להגיע לבית המרקחת או קבלת מרשם בבית המרקחת באמצעות דואר אלקטרוני.

 


http://www.medscape.com/viewarticle/735660?src=mp&spon=24