מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותטיפול הורמונלי לטרשת נפוצה

טיפול הורמונלי לטרשת נפוצה

מחקר מצא כי שילוב של התרופה קופקסון וההורמון אסטריול עשוי להפחית התקפים בנשים עם טרשת נפוצה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הוספת הורמון המין אסטריול לטיפול בתרופה קופקסון לטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, הובילה לירידה גדולה יותר בהתקפים של המחלה בהשוואה לטיפול בקופקסון בלבד. כך עולה מניסוי קליני שלב 2, שתוצאותיו הראשוניות הוצגו בכנס השנתי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.

 

אסטריול הוא אחד מהאסטרוגנים בגוף האישה. הוא כבר משמש כטיפול הורמונלי חליפי לנשים הסובלות מתסמיני גיל המעבר ולכן ידוע כי הוא בטוח לשימוש.

 

למה דווקא אסטריול? רמות האסטריול עולות בגוף האישה באופן טבעי במהלך ההיריון, תקופה בה רוב הנשים חוות ירידה משמעותית בפעילות המחלה, תצפית זו הובילה להשערה שהאסטריול הוא האחראי להפחתת פעילות המחלה בהריון, ייתכן שבגלל שההורמון מסייע לדכא את מערכת החיסון כדי שהגוף לא יתייחס לעובר כפולש ויתקוף אותו.

 

ניסויים שנערכו בעבר בעכברים ובהמשך גם בקבוצה קטנה של נשים, הראו שייתכן שההורמון מפחית את פעילות המחלה. בעקבות מחקרים אלה, חוקרים מאוניברסיטת UCLA ערכו ניסוי לבדיקת בטיחות ויעילות טיפול משולב של אסטריול וקופקסון בנשים עם טרשת נפוצה.

 

למחקר גויסו 164 נשים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית בגילאי 18-50. כל המשתתפות טופלו בקופקסון ובנוסף לכך, חלקן קיבלו גם גלולת אסטריול בכל יום והאחרות קיבלו טיפול דמה (פלצבו), במשך שנתיים.

 

בסיום השנה הראשונה, אלו שטופלו בקופקסון ואסטריול הראו הפחתה משמעותית של כמעט 50% בקצב ההתקפים בהשוואה לנשים שקיבלו קופקסון בלבד. עם זאת, לאחר שנתיים של טיפול ההבדל בין הקבוצות בקצב ההתקפים ירד ל-32%. מבחנים קוגניטיביים שנערכו לנשים הראו יתרון לאלו שקיבלו את הטיפול המשולב גם בתחום זה. השילוב בין קופקסון לאסטריול נמצא בטוח לאורך השנתיים בהן נבחן.

 

תוצאות המחקר נראות מבטיחות, אך בינתיים מדובר בתוצאות ראשוניות. המחקר רק הוצג בכנס ועדיין לא נבחן על-ידי מומחים מהתחום והנתונים המלאים עדיין אינם זמינים. כדי לקבוע אם אסטריול עשוי להוות טיפול יעיל לטרשת נפוצה, נדרשים מחקרים נוספים.

 

 

לפרטים נוספים בהודעה שפרסמה אוניברסיטת UCLA

 

ערן-ברקוביץ
14/05/14 13:48

היי עדי, ישנו מחקר קטן שבחן נושא זה :

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=210131

חשוב להכיר כי זהו מחקר קטן המצביע על קשר מתאמי ולא סיבתי. אנחנו כמובן נמשיך לעקוב אחר כל עדכון בנושא.

Adie
13/05/14 23:44

מאד מעניין. האם יש מחקרים נוספים שמקשרים שינויים הורמונאליים דוגמת נטילת גלולות נגד הריון והתקפים של MS/ קשר כללי להתפרצות המחלה? הרי נאמר לא פעם שתקופות הריון למשל הינן בד"כ תקופות רגיעה עקב שינויים הורמונאליים בגוף האישה אז אני תוהה אם הקישור הזה נבדק אי פעם בהקשר לגלולות.
תודה, עדי