מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותטיפול בלייזר לפצעים

טיפול בלייזר לפצעים

פיתוח הפנטגון לטיפול מהיר ויעיל בפצעים


העתיד כבר כאן- סגירת פצעים באמצעות לייזר
העתיד כבר כאן- סגירת פצעים באמצעות לייזר

תשכחו מתפרים שהיו נהוגים לטיפול בפצעים באסכולה הישנה. כיום, בחיל האוויר האמריקאי משתמשים בננוטכנולוגיה ולייזר לסגירת פצעים ברמה המולקולרית.

 

זה אולי נשמע כמו מדע בדיוני, מסוג של "מסע בין כוכבים", אבל בעצם מדובר בפיתוח אחרון של הפנטגון לטיפול מהיר ויעיל בפצעים האזורי קרבות ומלחמה.

 

בשנה שעברה, סוכנות המחקר של הצבא האמריקאי, דרפ"א, ביקשה הצעות לתיקון פגיעה מיידית באמצעות תאי גזע בוגרים, וכיום ומדעני הפנטגון כבר עושים ניסויים בבני אדם שמבוססים על ריסוס תאי גזע על העור הפגוע. 

 

ננו-תפרים כבר נוסו בהצלחה בניסוי קליני על 31 חולים שסבלו מחתכים בעור. התהליך עשוי להחליף בעתיד את התפרים והסיכות המסורתיים לתיקון העור פצוע. במקום זה, הפצע של המטופל יצופה בצבע, ואז יחשף לאור ירוק במשך 2-3 דקות. הצבע יספוג את האור ויזרז חיבור מולקולרי בין קולגן של הרקמות. החיבור הקולגני באופן מיידי יוצר חותם שכבה אטומה למים, אשר מונעת דלקת או סיכון לזיהום, וכן מזרז היווצרות של הרקמה הצלקתית.

 

"ריפוי של פצעים שטחיים הוא מרשים אבל הזינוק האמיתי יהיה כאשר התהליך יצליח בחיבור רציף של עצבים פגועים או בניתוחים פולשניים יותר".

 

מתוך-Wired.com

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן