מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותטיפול בהיפנוזה- חלק א'

טיפול בהיפנוזה- חלק א'

סובלים מתופעות גופניות למרות שלא נמצא כל ממצא פיזי שיסביר אותן? ייתכן כי טיפול בהיפנוזה יעזור


המטוטלת מאפשרת להמחיש איך המוח יכול להפוך רעיון שהוא התרכז בו- למציאות (צילום: אתר סטוק פוטוז)
המטוטלת מאפשרת להמחיש איך המוח יכול להפוך רעיון שהוא התרכז בו- למציאות (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

עמית (35) סבל במשך שנים מסימפטומים קשים של תסמונת המעי הרגיש. "היו כאבי בטן כמעט בכל רגע נתון, המון גזים, וכל היום הייתי בשירותים" הוא מספר "היה קושי ממשי לנהל חיים, בעיות לצאת מהבית, להיפגש עם אנשים, אפילו לא עליתי על מטוסים כי פחדתי להיתקע בתור לשירותים. חייתי חיים מוגבלים. ניסיתי הכל. הייתי אצל המון רופאים, לקחתי תרופות נגד עוויתות במערכת העיכול, תרופות נגד הגזים, פרוביוטיקה מיוחדת, טיפול פסיכולוגי, ביו-פידבק, הומאופתיה, דיקור. כלום לא הזיז לי". עמית המשיך לסבול, עד שמומחה גסטרו המליץ לו לפנות לטיפול באמצעות היפנוזה במרכז הרפואי וולפסון.

 

"הייתי מקליט את השיחות וההרפיות ומקשיב להן במשך שעות על גבי שעות, אפילו באוטו, כדי להכניס למוח שלי רעיון אחר" מספר עמית "תוך כמה חודשים התחיל שיפור, ועם הזמן זה השתפר עוד ועוד. היום אני חי חיים נורמאליים לחלוטין. מבחינתי זו כזו היסטוריה רחוקה, שבמחשבה לאחור אני לא מאמין שזה מה שהיה".

 

אז מה התהליך שעמית עבר? "היפנוזה היא לא שינה ולא ריחוף באוויר. היפנוזה היא מצב של ריכוז מנטאלי ממוקד" מסביר ד"ר אלכסנדר סולומונוביץ, מנהל היחידה להיפנוזה קלינית בוולפסון "כתוצאה מהריכוז, המוח מיישם ביעילות רעיונות שהוא מרוכז בהם".

 

הכוח להפוך רעיון למציאות

 

למוח שלנו יכולת השפעה מדהימה על הגוף. המוח יכול למשל לגרום לכאבים בלתי מוסברים, לבעיות במערכת העיכול, לחצים בחזה, להעלאת לחץ דם ועוד. "לכל אדם יש כוח שליטה עצמית שמאפשר להחליט על רעיון ולהפוך אותו למציאות. לפעמים אנו משתמשים בכוח הזה גם לרעה, בלי כוונה" מסביר ד"ר סולומונוביץ.

 

למשל יכול להיות שסימפטום שאין לו הצדקה רפואית בבדיקות, נוצר מתוך ציפייה שהוא יגיע. אנשים שסבלו מכאבי ראש, סחרחורות, שיעול, שלשולים, או סימפטום אחר שיכול היה לעבור (למשל סימפטום של מחלה חולפת), לא במודע ובטעות מצפים כי הבעיה תחזור והגוף מגיב בהתאם, גם אם אין פגם גופני שמצדיק זאת. התפיסה השגויה בעצם יוצרת את הסימפטום ומנציחה אותו.

 

מצב זה הוא בעצם "היפנוט עצמי שלילי" ובאמצעות ההיפנוזה הטיפולית, אפשר לעזור למטופל לגלות את הכישרון הגלום בו לגרום לרעיון להפוך למציאות, ולכוון את הכישרון למטרה חיובית. המטפל מסביר למטופל כי הבעיה נגרמת בגלל היכולת של המוח ליישם את הרעיונות וליצור סימפטומים ללא סיבה גופנית. לאחר מכן הוא מסייע לו להתרכז ברעיון הזה למטרות הרצויות.

 

"על פי מחקרים, בקרב 52% מהאנשים שמגיעים לרפואה ראשונית עם תלונות שונות, בירור רפואי מקיף שולל בעיה גופנית שהייתה יכולה להסביר את הסבל" אומר ד"ר סולומונוביץ' "אלה פציינטים שעשויים להתאים לטיפול בהיפנוזה".

 

לא מאבדים שליטה

 

בישראל קיים חוק לפיו היחידים המורשים לעסוק בהיפנוזה הם רופאים, רופאי שיניים ופסיכולוגים. כדי לקבל רישיון יש ללמוד את התחום ולעבור בחינות של משרד הבריאות.

 

באמצעות ההיפנוזה ניתן לטפל בכאב, הפרעות שינה, חרדות ופוביות, מחלות עור, שיבושים בתפקוד מיני, גמילה מעישון, אכילת יתר, תנועות בלתי רצוניות (טיקים), שיעול כרוני, גמגום, הרטבת לילה, הכנת נשים ללידה ללא כאב, שיפור היצירתיות ועוד.

 

ד"ר סולומונוביץ' מבהיר כי בניגוד למה שרבים חושבים, במהלך ההיפנוזה המטופל שרוי בהכרה ושולט בעצמו. "אי אפשר להיות מרוכז ברעיון כשאתה ישן. האדם שרוי במצב של רוגע והוא ער וממוקד ברעיון שהמטפל מעלה. מטופל תחת היפנוזה לא יעשה פעולה בניגוד לרצונו, השקפותיו ועקרונותיו והוא יכול להפסיק את התהליך בכל רגע". המטופל בעצם מהפנט את עצמו, כאשר היכולת להפנוט עצמי מבוססת על כישרון טבעי שמשתנה מאדם לאדם.

 

ביחידה להיפנוזה קלינית בוולפסון, שהיא היחידה מסוגה בבית חולים ציבורי, ד"ר סולומונוביץ' ממחיש למטופליו את הרעיון לפיו ריכוז ברעיון מסוים יביא את הגוף להפוך אותו למציאות, באמצעות מטוטלת. המטופלים מחזיקים את המטוטלת בין שתי אצבעות, מדמיינים אותה זזה בכיוון שביקש הרופא לדמיין, ואז הם רואים כי המטוטלת אכן זזה בכיוון המבוקש, בלי להרגיש שהם אלה שגורמים לזה לקרות. בשלב זה מוסבר להם כי המוח גורם לשרירים באצבעות להזיז את המטוטלת בכיוון. בהמשך, המטופל יכנס למצב היפנוטי בהנחיית המטפל ויהיה עליו להשתמש בכוח הזה כדי לפתור את הבעיה.

 

יש מצבים בהם טיפול אחד מספיק בשביל הפנמת הרעיון ויש שנזקקים להפנמה הדרגתית במספר מפגשים. לעיתים המטופלים יצוידו בקלטת אודיו עם המסרים לתרגול עצמי. עלות הטיפול בוולפסון עבור מפגש ראשון היא 500 שקלים, וכל מפגש חוזר- 250 שקלים.

 

 

לאיזה חולים טיפול באמצעות היפנוזה יכול לסייע? בחלק ב' של הכתבה

 

אלה-הר-נוי
04/09/12 12:56

איך אפשר למצוא את הפרטים 

טלפון\ דוא"ל \ קליניקה ושעות קבלה של

ד"ר אלכסנדר סולומונוביץ ?

 

[email protected]