מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
חשיבה חיובית מחזקת את הלב
חולי לב עם ציפיות אופטימיות לגבי החלמתם נמצאים בסיכון מופחת למוות, בלי קשר לחומרת המחלה
חולי לב שיש להם ציפיות אופטימיות לגבי ההחלמה שלהם, הם בעלי סיכון מופחת ב- 30% למוות ב- 15 השנים העוקבות לאשפוז, מאשר חולים עם ציפיות פחות אופטימיות, בלי קשר לחומרת מחלת הלב שלהם או לדיכאון. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת Duke.
בעוד שמחקרים קודמים בדקו כיצד ציפיות החולה לגבי שיקומו השפיעו על היכולת שלו לבצע פעולות יומיומיות כמו עבודה ופעילות גופנית, המחקר החדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine מראה כי הגישה של חולה יכולה להשפיע גם על הבריאות ועל ההישרדות שלו.
החוקרים עקבו אחר יותר מ- 2,800 אנשים עם מחלת לב כלילית, לאחר שעברו צנתור אבחנתי על מנת להעריך את זרימת הדם בלב שלהם. הנחקרים מילאו שאלון פסיכולוגי ונתבקשו להעריך את הציפיות שלהם לגבי יכולתם להחלים מהמחלה ולחזור לשגרה.
לאחר 15 שנים, 1,637 מהנחקרים נפטרו, 54% ממקרי המוות נגרמו בשל מחלת לב וכלי דם. לאחר שהחוקרים נטרלו השפעתם של גורמים רבים ביניהם חומרת מחלת הלב, גיל, מין, הכנסה ודיכאון, התוצאות הראו שחולי לב שהיו להם את הציפיות האופטימיות ביותר לגבי ההחלמה שלהם, היו בעלי סיכון מופחת ב- 30% למוות ב- 15 השנים העוקבות, בהשוואה לחולים עם הציפיות הפסימיות ביותר.
החוקרים מסבירים כי המחקר מראה שהגישה של חולה כלפי המחלה לא משפיעה רק על היכולת שלו לחזור לאורח חיים נורמאלי, אלא גם על הבריאות שלו לטווח הרחוק ובסופו של דבר על ההישרדות שלו. לדבריהם, ייתכן שמטופלים אופטימיים משתמשים בשיטות התמודדות יעילות יותר, כמו התמדה בתוכנית הטיפול שלהם ופעילות גופנית, מה שיכול להשפיע לטובה על ההחלמה. תיאוריה אחרת היא שמחשבות שליליות יכולות להוביל ללחץ ומתח, מה שעלול להזיק לגוף.
מחקר נוסף שפורסם לאחרונה מצא כי הציפיות שלנו מהטיפול יכולות להשפיע על האפקטיביות של משככי כאבים.
Barefoot, J. Archives of Internal Medicine, February 2011
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה