סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
חשוב לבריאות להשרות אורז חום
אורז חום מיטיב עם חולי סוכרת ועם בעלי לחץ דם גבוה
עכשו יודעים למה חשוב להקפיד להשרות את האורז המלא הרבה זמן. בין השאר זה מייטיב עם מפגעי סוכרת.
חוקרים מג'ורג'יה מצאו שהתרכבת ASG (acylated steryl glucosides) המופיעה באורז לאחר השריה במשך לילה והעוזרת לו לצמוח, מפחיתה את נזקי כלי הדם והעצבים הנובעים מסוכרת. נראה שכשמאפשרים לאורז להתחיל את תהליכי הנביטה שלו, מתחילים חלק מהמרכיבים להיטיב אצל חולי הסוכרת ולהוריד את רמות הסוכר שלהם. החוקרים מג'ורג'יה הראו שה- ASG מאזן את רמות הסוכר ועוזר לאנזימים נוספים הפגועים אצל חולי הסוכרת. אחרי הרבה אכזבות ממיגוון תרופות, מתרבים המחקרים העוקבים אחרי הדרכים הטבעיות לריפוי ואין כמו הנבטים המכילים את הפוטנציאל הגלום לצמיחה מלאה.
המבדקים במחקר זה נעשו במודל חיות החולות בסוכרת נעורים, עם שתי רמות סוכר בדם. החיות קיבלו לאכול תזונה עם אורז לבן, אורז חום מלא או אורז חום שהושרה קודם 24 שעות. בניגוד לאורז הלבן, לאורז המלא יש עדיין פעילות של הנבט המופעלת עם ההשריה וקל היה לראות את השפעת ה- ASG שהושרה. למשל, אחד האנזימים שפעילותו יורדת אצל חולי סוכרת והמלווה נזקי עצבים בסוכרת הוא ה- ATPase, כשמשרים את האורז החום פעילותו משוחזרת. פעילות אחרת מפחיתה סטרסס חימצון ותלווה לפיכך בעליה של רמות הכולסטרול "הטוב" (HDL) ואחרת קשורה עם עליה ברמות הנוירוטרנסמיטור GABA שבין השאר ידוע ביעילותו בהורדת רמות לחץ דם גבוה. יחד עם הויטמינים והמינרלים שבאורז החום, ויחד עם הסיבים שבו, נראה שיש הרבה סיבות מיטיבות להוספה של תבשיל אורז חום מושרה לתזונה.
J Lipid Res. 2008, 49(10):2188-96
במחקר שנעשה ב"אסף הרופא" נמצא כי אצל 60 אחוז מהמשתתפים בסדנת דיאטת אורז מלא נראתה ירידה משמעותית בלחץ הדם הגבוה שלהם.