מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותחסר ויטמין D מגביר את הסיכון לסוכרת בשמנים

חסר ויטמין D מגביר את הסיכון לסוכרת בשמנים

מחקר מצא כי שילוב של השמנה ושל חסר בוויטמין D כרוך בסיכון מוגבר לסוכרת, יותר מאשר כל גורם בנפרד


בשמנים עם רמות נמוכות של ויטמין D שכיחות התנגודת לאינסולין גבוהה פי 32 (צילום: Shutterstock)
בשמנים עם רמות נמוכות של ויטמין D שכיחות התנגודת לאינסולין גבוהה פי 32 (צילום: Shutterstock)

 

אין ספק בכך שהשמנה מעלה את הסיכון לסוכרת סוג 2. לאחרונה מחקרים הצביעו על קשר בין רמת הוויטמין D בדם לבין הסיכון לחלות בסוכרת. כעת חוקרים מאוניברסיטת דרקסל מצאו כי השילוב של השמנה ושל חסר בוויטמין D מוביל לסיכון מוגבר לתנגודת לאינסולין, יותר מאשר כל גורם בפני עצמו. 

 

במצב של תנגודת לאינסולין הגוף מגיב פחות לאינסולין, מה שפוגע ביכולתו של ההורמון להוריד את רמת הסוכר בדם. תנגודת לאינסולין מהווה גורם סיכון מרכזי לסוכרת סוג 2.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת Diabetes Care בחן את התנגודת לאינסולין אצל קרוב ל-6,000 איש שהשתתפו בסקר לאומי והיוו מדגם מייצג של האוכלוסייה.

 

החוקרים מצאו כי אצל נבדקים שמנים עם רמות תקינות של ויטמין D בדם, שכיחות התנגודת לאינסולין הייתה גבוהה פי 20 לעומת הממוצע באוכלוסיית המחקר. אבל, אצל שמנים עם רמות נמוכות של ויטמין D בדם, שכיחות התנגודת לאינסולין הייתה גבוהה פי 32.

 

המחקר אומנם מצביע על קשר בין ויטמין D, השמנה ותנגודת לאינסולין, אך מכיוון שהממצאים נאספו בנקודת זמן אחת, אי אפשר לדעת מה קדם למה.

 

החוקרים מסבירים כי ויטמין D נאגר ברקמות השומן וכתוצאה - אנשים שמנים נוטים יותר לרמות נמוכות של ויטמין D בדם מלכתחילה. חסר ויטמין D בדם נקשר לבעיות בריאות רבות בהן סיכון מוגבר לסוכרת, מחלות לב וכלי דם, דיכאון ודמנציה.

 

מחקרים נוספים צריכים לבדוק אם מתן תוספי ויטמין D יועיל להפחתת הסיכון לתנגודת לאינסולין ולסוכרת בקרב אנשים שמנים.

 

 

Diabetes Care, online June 29, 2012

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט