אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
חסר בוויטמין D מעלה סיכון לאוסטיאופורוזיס בחולי מחלות מעיים דלקתיות
הקשר בין אוסטיאופורוזיס, חסר בויטמין D, ומחלות מעיים דלקתיות
מחלות מעיים דלקתיות שכיחות למדי. בארצות הברית ישנם יתר ממיליון חולים במחלות אלו.
מתוצאות מחקר חדש שהוצגו בכנס השנתי של לגקולג' האמריקני לגסטרואנטרולוגיה נובע שחולים במחלות מעיים דלקתיות עם חסר בוויטמין D נמצאים בסיכון גבוה לירידה במסת העצם והתפתחות אוסטיאופתיה ואוסטיאופורוזיס.
המחקר נערך בשנות 2008-2010. במחקר השתתפו חולים בגילאים בין 10 ל- 70 שנה.
מ- 161 חולים שהשתתפו במחקר ב- 50% אובחנה אוסטיאופורוזיס. גילם של חצי מהחולים אלו היה מתחת ל- 50.
בחולים עם ירידה בצפיפות העצם חסר בוויטמין D שהוגדר כרמת ויטמין D מתחת ל- 30 ng/ml, היה שכיח יותר בהשוואה לחולים עם צפיפות עצם תקינה.
מחלות מעיים דלקתיות גורמות להפרשת חומרים מסוימים המזיקים לעצם.
הפרעות ספיגת סידן וויטמין D הנובעות מחלות אלו, וטיפול בתרופות ממשפחת גלוקוקורטיקאוידים (פרדניזון, קורטיזון) מעלים סיכון לאוסטיאופורוזיס.
מתוצאות המחקר נובע שחולים במחלת קרוהן נמצאים בסכנה גבוהה פי 4 לפתח אוסטיאופורוזיס, בהשוואה לחולים עם קוליטיס כיבית. לפי ד"ר אברהם אשר הציג את תוצאות המחקר, בחולי מחלת קרוהן הפרעות ספיגה הן קשות יותר, כי המחלה פוגעת בעיקר במעי הדק, שבו נספגים רוב החומרים החשובים לגוף.
לדברי החוקים, ירידה בצפיפות העצם בחולים עם חסר בוויטמין D הייתה לא תלויה בגיל ומין החולים, ולא בטיפול בגלוקוקורטיקואידים.
המסקנה של המחקר: לחולים במחלות מעיים דלקתיות חשוב מאוד לבדוק מצב ויטמין D, כי חסר בוויטמין D מעלה סיכון לאוסטיאופורוזיס בקבוצת חולים זו.
www.physorg.com/news/2010-10-vitamin-d-deficiency-ibd-patients.html
gilbert
ולעודד אנשים להחשף לשמש במקום לבלוע ויטמינים.כמובן גם להוסיף רשימת מזונות עתירים בויטמין זה,או מזונות האחראים לשרשרת פעולות ליצירתו-אם יש.