מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותחמש מנות פירות וירקות ביום לא מספיקות

חמש מנות פירות וירקות ביום לא מספיקות

תשכחו מחמש, חוקרים מצאו שיש לאכול שמונה מנות של ירקות ופירות ביום כדי להגן על הלב


 כל מנה נוספת של פרי או ירק נקשרה לסיכון מופחת ב- 4% למוות ממחלות לב (צילום: panthermedia)
כל מנה נוספת של פרי או ירק נקשרה לסיכון מופחת ב- 4% למוות ממחלות לב (צילום: panthermedia)

 

רובנו כבר מכירים את ההמלצה שקיימת מזה שנים רבות, לאכול חמש מנות של פירות וירקות ביום כדי לשמור על הבריאות. אבל ייתכן שחמש זה לא מספיק. מחקר חדש שפורסם בכתב העת European Heart Journal מצא שכדי לקבל את ההגנה המקסימאלית מפני מוות ממחלות לב, יש לאכול לפחות שמונה מנות יומיות של פירות וירקות.

 

מחלת לב היא סיבת המוות הראשונה בעולם והסיבה השנייה למוות בקרב הישראלים כאשר 19% ממקרי המוות  בישראל מיוחסים למחלות לב. 

 

המחקר שערכו חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד בדק את התזונה של יותר מ- 300,000 איש שלא סבלו ממחלות לב וכלי דם, בשמונה ארצות באירופה.

 

לאחר תקופת מעקב של כשמונה שנים בממוצע, החוקרים מצאו כי אנשים שאכלו לפחות שמונה מנות של פירות וירקות ביום היו בעלי סיכון מופחת ב- 22% למוות ממחלות לב מאשר אלה שאכלו פחות משלוש מנות ביום. כל מנה נוספת של פירות וירקות נקשרה לסיכון מופחת למוות ב- 4%.

 

הצריכה הממוצעת של ירקות ופירות במדינות השונות הייתה של חמש מנות ביום. ספרד, יוון ואיטליה היו המדינות המובילות באכילת פירות וירקות, כאשר הגברים האיטלקיים אכלו 7.5 מנות בממוצע ביום והנשים הספרדיות אכלו 6.7 מנות. גודלה של מנה אחת הוא כ- 80 גרם, משהו כמו בננה קטנה, תפוח בינוני או גזר קטן.

 

למחקר היו מספר מגבלות, אחת מהן היא שקשה לדעת אם צריכת הירקות והפירות הגבוהה גרמה לאנשים להיות בריאים יותר, או שאנשים שאוכלים בצורה בריאה יותר הם גם לרוב בעלי אורח חיים בריא יותר.

 

מחקר קודם של אוניברסיטת אוקספורד שפורסם לאחרונה, מצא כי אכילת חמש מנות של פירות וירקות ביום יכולה למנוע 15,000 מקרי מוות מוקדמים בבריטניה בכל שנה, מתוכם 7,000 מקרי מוות בשל מחלת לב כלילית.

 

 

Eur Heart J (2011)doi: 10.1093/eurheartj/ehq465

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אך הם יכולים להפחית את הסיכון.
כמובן שיש מרכיבים נוספים שמשפיעים על מחלות לב כמו גנטיקה, מה עוד אוכלים, פעילות גופנת, עישון... ועוד....
חשוב לשמור על אורח חיים בריא בנוסף לצריכת הירקות

מיקי-ב.
26/01/11 14:50

 WHEL - מחקר התערבותי על 1500 משתתפות קבע שאין קשר בין אכילת פירות וירקות למחלות לב ולא לחזרה של סרטן.
יכול להיות שאכילת פירות וירקות באה על חשבון אכילת מאכלים מזיקים אך היא עצמה לא עוזרת ויכולות להיות עוד אלפי סיבות לקשר שנמצא.
זה לא אומר שאכילת ירקות מזיקה. אכילת פירות בכמות גבוהה לעומת זאת יכולה להיות בעייתית בגלל כמות הפרוקטוז.

יש עוד זוית שכדאי להתבונן עליה כשמדברים על ירקות והיא כוללת בריאות מזוית של התקשורת הבינתאית , שלה אחראי בין השאר הגז ניטריק אוקסיד.
אולי בגלל זה כל כך בריא מיצי הירקות שנעשו נפוצים בזמן האחרון.