טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
חיקוי פעילות המריחואנה במוח
מחקר חדש התמקד במכניזים של חומרים ותגובות המיוצרות על-ידי הגוף עצמו, אך דומות מאוד לתגובות המתקבלות לאחר שימוש במריחואנה.
חוקרים גילו מכניזם מולקולארי העוזר לווסת את הכמות והיעילות של חומר המחקה את החומר הפעיל במריחואנה, אבל הוא מיוצר ע"י תאי העצב של הגוף עצמו. התוצאות דווחו בכתב העת המדעי Nature Neuroscince אשר הציג את המחקר שנערך באוניברסיטת וושינגטון.
מחקרים קודמים כבר הראו שהגוף מייצר כמה סיגנלים של התא אשר מחקים את התגובה המתקבלת בעקבות שימוש במריחואנה. הסיגנלים הללו נקראים endocannabinoids, שם שניתן לתגובה למריחואנה (cannabis) המיוצרת ע"י הגוף עצמו (endo).
צוות המחקר באוניברסיטת וושינגטון חקר endocannabinoids, את הרצפטורים (קולטנים) שלהם על התאים, ואת תגובת התאים לחומר. מטרת המחקר להביא למיצוי התגובות הטיפוליות של הקאנביס ללא תופעות הלוואי.
מכיוון שמערכת הסיגנלים הקאנאבינואידים שכיחים בגוף ומשפיעים על מגוון פונקציות, התמקדות בנושא זה יכולה להביא לתוצאות מרחיקות לכת, אף יותר ממיצוי ושיפור המריחואנה הרפואית. סטלה, מנהלת המחקר טענה כי היא בעיקר מתמקדת במחלות להן אין טיפול יעיל או שהטיפולים הקיימים בו מוגבלים כמו מחלת הטרשת הנפוצה.
צוות המחקר חקר את המכניזם של הקאנאבינואידים ואיתר את ה- endocannabinoids AG- 2 וגם את האנזים ABHD6, זיהוי המרכיבים הללו המעורבים בהגירה של תאים, בפעילות דלקתית במוח, משפיעים על פעילות המיקרוגליאה ועוד תהליכים משמעותיים.
צוות המחקר נתן דוגמא לשימושים אפשריים לממצאיו. אחת האפשרויות היא חסימה של אנזים ספציפי, אשר יכולה להגביר את הסיגנלים שיעזרו בהפחתת כאב וגם ישמשו כמפחיתי דיכאון וחרדה. עוד אפשרות היא פיתוחן של תרופות שיצליחו להפחית את פעילות האנזים ABDH6, אשר סביר וימנעו נזק מוחי בשל תגובה מוגזמת של המערכת החיסונית לנוכחות וירוס.
מתוך ה- Medical News TODAY
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.