מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחטיף עשיר בקלוריות שאינו משמין – יש דבר כזה

חטיף עשיר בקלוריות שאינו משמין – יש דבר כזה

מחקר מצא כי הוספת שקדים לתזונה בערך של 250 קלוריות ליום הפחיתה תחושת רעב ולא הובילה להשמנה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רובנו אוכלים לפחות חטיף אחד ביום כדי למלא קצת את הבטן בין הארוחות. אלא אם כן החטיף זה מקלות גזר או משהו דומה, הנשנוש תורם לעליה במשקל. כעת מתברר שיש חטיף טעים ועשיר בקלוריות, שאתם יכולים לאכול כל יום בלי לשלם עליו במידת המכנסיים. כך לפחות עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition.

 

חוקרים אמריקאים מאוניברסיטת Purdue מצאו כי נשנוש שקדים עשוי להפחית את הרעב בלי להוביל לעליה במשקל בטווח הקצר.

 

המחקר שנמשך ארבעה שבועות כלל 137 מבוגרים שהיו בסיכון לפתח סוכרת סוג 2. המשתתפים חולקו לחמש קבוצות: קבוצת ביקורת שנמנעה מאכילת שקדים, קבוצה שהתבקשה להוסיף לתזונה 43 גרם שקדים (כמות המכילה כ-250 קלוריות) בכל יום בארוחת הבוקר, קבוצה שהתבקשה לאכול כמות כזו של שקדים בארוחת הצהריים ושתי קבוצות שאכלו את השקדים כחטיף בין ארוחות – אחת במהלך הבוקר והשנייה אחר הצהריים.

 

למשתתפים לא ניתנו הוראות נוספות פרט לצריכת השקדים ושמירה על דפוסי האכילה והפעילות הגופנית הרגילים שלהם.

 

החוקרים מצאו שבקרב המשתתפים שאכלו שקדים עלו רמות הוויטמין E בגוף ורמות הרעב והרצון לאכול השתפרו – בעיקר באלה שאכלו את השקדים כחטיף.

 

למרות שהמשתתפים הוסיפו לתזונה הרגילה שלהם כ-250 קלוריות ליום, הם לא אכלו יותר קלוריות סך הכל, מכיוון שהם חשו צורך לאכול פחות מזונות אחרים ולכן הם גם לא עלו במשקל בתקופת המחקר.

 

עוד נמצא שאכילת השקדים הורידה את רמות הסוכר בדם אחרי האכילה – בעיקר בקבוצה שאכלה את השקדים כחטיף. עם זאת, לא נמצא הבדל ברמות הסוכר בדם אחרי צום בין הקבוצות בתום ארבעת שבועות הניסוי.

 

מדובר אומנם במחקר לא גדול, אך תוצאותיו מחזקות מחקרים קודמים שהצביעו על כך שלמרות ערכם הקלורי, שקדים ואגוזים לא משמינים כפי שחשבו בעבר. לדוגמא, מחקר שפורסם לפני כשנתיים מצא כי צריכת שקדים ואגוזים מביאה לעליה בסרוטונין - חומר שמגביר את תחושת השובע. מחקר אחר שפורסם באותה שנה מצא כי לילדים שצורכים הרבה אגוזים סיכון מופחת לעודף משקל.

 

 

Eur J Clin Nutr. 2013 Oct 2., Epub ahead of print

  

תרגום ועריכה: דינה ראלט

 

בטח נאקות הרבה יותר בסדר מהפרות כי לא התעללו בהם גנטית במשך שנים...אבל זה לא סותר לאכול גם שקדים אם בא לך חטיף.

ספרי מה קורה...

בדיוק שאלתי את חברי הסוכרתיים איך הם מציעים להוריד את רמת ה- A1C שלהם smiley

ענתר
03/11/13 12:03

לוקחת כבר שבוע

הסוכר מאוזן יופי

אבל לא מדדתי קודם, מאז התחלתי לקחתת את ה januet

אני חושבת שהגיעו ל43 גרם על פי חופן ביד...

וכן, השקדים גם טובים לסוכרתיים וכרגיל אני ממליצה להיות החוקרים של עצמנו ולנסות ולראות איך זה משפיע עלינו.

ממליצה מאוד על עוגת השקדים למי שטרם ניסה...

 

ענתר
02/11/13 22:16

ואיך הגיעו למספר המצחיק הזה?

ומי יכול לעצור אחרי שהתחיל עם שקדים?

 

ומה השפעת השקדים על אילו שכבר יש להם סכרת?

 

גרפולוגית
02/11/13 7:58

חשוב לאכול את האגוזים ושקדים לא קלויים ולאחר השרייה. את השקדים יש לקלף ולאכול ללא הקליפה. אגב, שקדים כאלה על קיבה ריקה מועילים גם להרגעת חומצות הבוקר. רק לי יש? :)

בתאבון ושבת שלום

דינה היקרה,

23 שנה אני צורך ביום 90 גרם שקדים טבעיים

כמרכיב קבוע בתפריט היומי הכולל 60 גרם פחמימות

לשימור 60 ק"ג משקלי הבלתי משתנה. לא סופר קלוריות

ולא אוכל קלוריות, כי קלוריה זה לא אוכל, אלא יחידת חום.

מומלץ מאוד. רק קמח, סוכר ועמילן אחראים להשמנה

ולא תמצאי אותם בשקדים.

  בהוקרה,

    ברוך