מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותחוקרי הטכניון ורמב"ם הצליחו לראשונה לגרום להתמיינות של תאי גזע מושרים לתאי לב

חוקרי הטכניון ורמב"ם הצליחו לראשונה לגרום להתמיינות של תאי גזע מושרים לתאי לב

טכנולוגית תאי הגזע המושרים מאפשרת לתכנת מחדש תאים בוגרים לתאי גזע הדומים לתאי גזע עובריים


חוקרי הטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם הצליחו לראשונה לגרום להתמיינות של תאי גזע מושרים* לתאי לב. על כך מדווח כתב העת המדעי היוקרתי Circulation.
מהפכת תאי הגזע מעוררת עניין רב בקהילה המדעית בשל הפוטנציאל הטמון בהם לתיקון רקמות ואיברים פגועים. מספר רב של עבודות הראו את היכולת של תאי גזע עובריים אנושיים לעבור התמיינות למגוון רקמות כולל תאי לב. אחד המכשולים בדרך לשימוש קליני בתאי גזע אלו הוא הבעיה החיסונית, שכן הם צפויים להדחות לאחר ההשתלה – אם ישותלו אצל אדם זר. בשנתיים האחרונות חלה פריצת דרך משמעותית בתחום עם ההתפתחות של טכנולוגית תאי הגזע המושרים*.
(induced pluripotent stem cells או iPS) המאפשרת לתכנת מחדש תאים בוגרים (הנלקחים מהעור) למצב של תאי גזע (iPS) הדומים לתאי גזע עובריים.
קבוצת חוקרים ממעבדתו של פרופ' ליאור גפשטיין מהפקולטה לרפואה על שם רפפורט בטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם, הצליחה לגרום להתמיינות תאי גזע מושרים אנושיים לתאי לב. תאי השריר שנוצרו הראו תכונות מולקולאריות, מבניות, ותפקודיות של תאי לב. יתר על כן, ההתמיינות של תאי הגזע במעבדה לא הייתה מוגבלת ליצירת תאי לב בודדים אלא הובילה ליצירת רקמת לב פועמת בעלת פעילות קוצב לב ספונטנית והתפשטות חשמלית. ניסויים נוספים הראו את היכולת של הרקמה המתקבלת לשמש כמערכת מודל ייחודית לבחינת השפעת תרופות על רקמת הלב האנושית.
לתוצאות העבודה עשויות להיות השלכות משמעותיות על התחומים המתפתחים של הנדסת רקמות ורפואה רגנרטיבית (משחזרת) וכן רפואה אישית (Personalized medicine) : ליצירת מודלים במעבדה של רקמות הייחודים לכל חולה לשם הבנה טובה יותר של מנגנוני מחלות גנטיות, ליצירת מודלים אישיים לשם פיתוח והתאמת תרופות, והפוטנציאל העתידי - לפתור את בעיית הדחייה החיסונית בשימוש בתאים לשם השתלה. עם זאת, החוקרים מדגישים כי למרות הפוטנציאל הרב הטמון בטכנולוגיה זו, הדרך ליישום קליני עדיין ארוכה וקיימים מכשולים רבים נוספים שעליהם יש להתגבר.

Circulation 2009, published online before print September 28, 2009
 

 

*תאים מושרים – טכנולוגיה שפותחה ע"י חוקר יפאני לפני כשנתיים. הצליח לקחת תאי עור בוגרים, להשתיל בתוכם ארבעה גנים שגרמו לתכנות מחדש של התא – לחזור למצב הראשוני שלהם – תאי גזע. במקרה הזה – לא תהיה דחייה. ההליך אורך בערך שלושה חודשים.

 

תודה לעדכון מאתר רמב"ם www.rambam.org.il