מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחוקרים: סעו באוטובוס, זה מרזה

חוקרים: סעו באוטובוס, זה מרזה

מחקר: אנשים שהולכים, רוכבים על אופניים או נוסעים בתחבורה ציבורית לעבודה נוטים להיות רזים יותר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אנשים שנוסעים במכונית הפרטית שלהם לעבודה נוטים להיות שמנים יותר מאנשים שהולכים, רוכבים על אופניים או משתמשים בתחבורה ציבורית כמו אוטובוסים ורכבות. כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב- BMJ online.

 

חוקרים מבית הספר להיגיינה ורפואה טרופית בלונדון ומאוניברסיטת קולג' לונדון השתמשו במידע שנאסף ממדגם ארצי של אנשים הגרים בבריטניה שהשיבו על סקר ונבדקו על ידי אחות. לחוקרים היה מידע על כמות השומן בגוף של 7,424 אנשים ומידע נוסף על מסת הגוף (BMI) של-7,534 אנשים.

 

רוב הגברים והנשים דיווחו בסקר כי הם מתניידים באמצעי תחבורה פרטי (לרוב מכונית) לעבודה. 10% מהגברים ו-11% מהנשים דיווחו שהם משתמשים בעיקר בתחבורה ציבורית ו-14% מהגברים ו-17% מהנשים נהגו ללכת או לרכב על אופניים לעבודה.

 

לאחר שהחוקרים נטרלו בניתוח הנתונים תכונות והתנהגויות אחרות העשויות להשפיע על המשקל או על שומן הגוף, כמו מצב סוציואקונומי ופעילות גופנית אחרת, הם מצאו כי לאנשים שהלכו, רכבו על אופניים או נסעו בתחבורה ציבורית לעבודה היו BMI ואחוזי שומן נמוכים יותר בממוצע, בהשוואה לאנשים שנסעו בתחבורה פרטית.

 

נראה שלאופן ההגעה לעבודה השפעה משמעותית על המשקל. בקרב גברים שהלכו או רכבו על אופניים היה BMI נמוך ב-0.9 ובקרב אלה שנסעו בתחבורה ציבורית היה BMI נמוך ב-1.1, בהשוואה לגברים שנסעו באוטו. בקרב נשים שהלכו או רכבו על אופניים היה BMI נמוך ב-0.87 ולאלה שנסעו בתחבורה ציבורית ב-0.72, בהשוואה לנשים שנסעו באוטו. התוצאות לגבי אחוז השומן בגוף היו דומות.

 

כאשר החוקרים השוו אנשים שנוסעים בתחבורה ציבורית לאנשים שנוסעים בתחבורה פרטית התוצאות היו די דומות לתוצאות שהתקבלו כאשר הם השוו הליכה ורכיבה על אופניים לנסיעה בתחבורה פרטית. 

 

ההשפעה של שימוש בבתחבורה ציבורית על המשקל הייתה דומה להשפעה של הליכה ורכיבה על אופניים (צילום: Shutterstock)

 

החוקרים מספרים כי האנשים שדיווחו כי הם הולכים לעבודה לא הלכו מרחק גדול – בערך קילומטר וחצי. לדבריהם, כמות דומה של הליכה מעורבת בהתניידות בתחבורה ציבורית.

 

למרות שהחוקרים לקחו בחשבון מגוון משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות, אי אפשר לקבוע שהקשר שנמצא במחקר בין הליכה, רכיבה על אופניים ונסיעה בתחבורה ציבורית למשקל נמוך יותר הוא קשר של סיבה-תוצאה. עם זאת יש היגיון בתוצאות.

 

המסר שעולה מהמחקר החדש חשוב מאוד לישראלים, שפשוט לא זזים מספיק. סקר של משרד הבריאות שפורסם בסוף שנת 2011 הראה כי מעטים הישראלים שמתניידים ברגל או באופניים. הסקר, שהתבסס על 3,000 ראיונות טלפוניים, בחן פעילות גופנית מצטברת, לא מכוונת, שמבוצעת במהלך חיי יומיום - למשל הליכה במשך 10 דקות ומעלה לצורך הגעה לעבודה, סידורים וכדומה. רק כמחצית מהמרואיינים דווחו על הליכה יומיומית - 52% מהגברים היהודים, 44.5% מהנשים היהודיות, 55% מהגברים הערבים ו- 36% מהנשים הערביות. רק 3.4% מהגברים היהודים ו-2% מהנשים היהודיות דיווחו על שימוש יומיומי באופניים, כדי להגיע לעבודה, לסידורים וכדומה.



BMJ online August 19, 2014