מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחומוס יסייע לכם לרדת במשקל

חומוס יסייע לכם לרדת במשקל

ניתוח נתונים מ-21 מחקרים מבוקרים מצא כי הוספת מנת קטניות כמו חומוס, שעועית ועדשים לתזונה היומית, ללא כל שינוי אחר, הובילה לירידה של כשליש ק"ג בחודש וחצי


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

האם אפשר לרדת במשקל רק באמצעות הוספה של מזון לתזונה, ללא שום שינוי אחר? לפי מחקרים חדשים זה בהחלט אפשרי.

 

מחקר גדול שפורסם בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition מצא כי הוספת קטניות כמו חומוס, עדשים, אפונה יבשה ושעועית תסייע לרדת מעט במשקל ללא הגבלת קלוריות, הימנעות ממזונות מסוימים או כל מאמץ אחר.

 

במסגרת המחקר, חוקרים מבית החולים סנט מייקלס בקנדה ניתחו נתונים מ-21 מחקרים מבוקרים שכללו יחד 940 נבדקים. לאחר שהנבדקים החלו לאכול מנה אחת (3/4 כוס – 130 גרם) של קטניות ביום, הם ירדו בממוצע שליש ק"ג במהלך שישה שבועות, מבלי שעשו מאמצים מיוחדים להימנע מסוגים אחרים של מזונות.

 

מחקר קודם של אותו צוות חוקרים מצא כי קטניות מעלות את תחושת השובע ב-31% באנשים שנמצאים בדיאטה. זו כנראה הסיבה לירידה במשקל שנצפתה בעבודה החדשה. בהודעה לעיתונות שפרסמו החוקרים הם מסבירים כי קטניות מתפרקות באיטיות במערכת העיכול. הם מוסיפים שמחקרים הראו כי אכילת קטניות יכולה גם להפחית את "הכולסטרול הרע" (LDL) באופן משמעותי.

 

הטבות משמעותיות לסוכרתיים 

 

נראה שסוכרתיים ירוויחו במיוחד מהוספת קטניות לתזונה היומית. לקטניות אינדקס גליקמי נמוך - משמע שהן מתפרקות לאט ומשחררות סוכר לדם באופן הדרגתי. 

 

מחקר שפורסם בשנת 2012 בכתב העת Archives of Internal Medicine, מצא כי בקרב אנשים הסובלים מסוכרת סוג 2, תוספת כוס קטניות עשויה להוביל לשיפור ברמות הסוכר בדם ובלחץ הדם וכך להפחית את הסיכון לסיבוכי המחלה, להתקפי לב ושבץ. המחקר כלל 121 סוכרתיים שחולקו לשתי קבוצות: הנבדקים בקבוצה הראשונה התבקשו להוסיף לתזונתם לפחות כוס קטניות ביום במשך שלושה חודשים ובקבוצה השנייה התבקשו לאכול יותר מוצרים מחיטה מלאה המכילים סיבים תזונתיים. החוקרים בדקו שינויים ברמות ההמוגלובין המסוכרר - מדד המשקף את ממוצע רמות הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים. הם מצאו כי בקבוצה שאכלה קטניות ההמוגלובין המסוכרר ירד ב-0.5%, בעוד שהתזונה העשירה בחיטה מלאה הביאה לירידה של 0.3%. בקבוצת הקטניות הירידה בהמוגלובין המסוכרר הביאה חלק מהסוכרתיים לערכים מומלצים. בנוסף, אצל משתתפים שאכלו קטניות, זוהתה ירידה ממוצעת בלחץ הדם הסיסטולי של 4.5 מ"מ כספית, בהשוואה לירידה של 2.1 מ"מ כספית בקרב משתתפים שאכלו מוצרים מחיטה מלאה.

 

תוספת סיבים – ירידה של עד 3 ק"ג בשנה

 

דרך נוספת לרדת במשקל באמצעות הוספת רכיבים לתפריט היא העלאת צריכה של סיבים. מחקר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine בשנה שעברה מצא כי דיאטה "מתירנית" בה כל שנדרש זה לאכול לפחות 30 גרם סיבים ביום, מובילה לירידה צנועה במשקל ולירידה בלחץ הדם - בדומה לדיאטה מורכבת ומגבילה יותר.

 

המחקר נערך בקרב 240 אנשים עם התסמונת המטבולית שחולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת התבקשה להתמיד בתוכנית דיאטה של איגוד הלב האמריקאי (AHA) - תוכנית מורכבת ומגבילה יחסית, עם יעדים אישיים לצריכה יומית מקסימלית של קלוריות ושומנים רוויים. הקבוצה השנייה רק התבקשה לאכול לפחות 30 גרם סיבים ביום באמצעות העלאת צריכה של מזונות כמו פירות, ירקות ודגנים מלאים.

 

לאחר שנה, המשתתפים בשתי הקבוצות ירדו במשקל, כאשר ההבדל בירידה הממוצעת במשקל בין הדיאטה המורכבת לדיאטה המתירנית יותר עמד על 0.6 ק"ג בלבד: האנשים בקבוצה שרק העלתה את צריכת הסיבים ירדו בין 1.3 ל-2.9 ק"ג, כאשר הירידה הממוצעת הייתה של 2.1 ק"ג.

 

איך מגיעים ל-30 גרם סיבים? מקפידים לאכול קטניות, פירות וירקות עם הקליפה ודגנים מלאים. בכוס עדשים מבושלות יש 15.6 גרם סיבים, בכוס שעועית שחורה מבושלת 15, בארטישוק בינוני מבושל 10.3, בכוס אפונה ירוקה מבושלת 8.8, בתפוח אדמה אפוי קטן עם הקליפה 3, ברבע כוס רסק עגבניות 2.7, בכוס פטל 8, באגס עם הקליפה 5.5, בתפוח עם קליפה 4.4, בגזר בינוני 1.7, בכוס אחת של ספגטי מחיטה מלאה 6.3, ב-3/4 כוס דגני סובין 5.3, בכוס אחת של שיבולת שועל מבושלת 4, בכוס של אורז חום מבושל 3.5 ובפרוסת לחם שיפון או חיטה מלאה 1.9.

 

 

Am J Clin Nutr First published March 30, 2016

 

 

pfs1
21/06/16 14:04

למיטב זכרוני - אלה פחמימות שצריכך לספור בתוך הכמות המוגבלת שמותר לצרוך . מכאן שאין לדבר על תוספת - אלא אולי על החלפה במקום משהו אחר. 
בעניין הלרדת במשקל בגלל משהו שמוסיפים לתזונה היומית - אני עוד יותר סקפטית. 

denur1
06/04/16 18:19

כוס חומוס או שעועית, זה כ- 200 גרם היינו מעל 50 גרם פחמימות, אין אפשרות שזה מוריד את רמת הסוכר, ההפך לדעתי וניסיוני. אחרי דגנים באות מרבית הקטניות כמזון עתיר פחמימות, פחמימות הן הדלק שמעלה את הסוכר. סוכרתי שרוצה לאכול קטניות עדיף שינביט אותן לפני הבישול..

אלה היקרה,

הרשי נא לי לפקפק במימצאי המחקרים הללו,
כי אלו המוצרים שהגליתי מתפריטי לפני 26 שנה
ויצאתי נשכר.
  אם הייתי מיישם את ההמלצות של המחקרים הללו
הייתי חוזר לממדים ההיפופוטמיים שלי מן העבר
ואני לא רוצה בכך.
   כל המוצרים הללו העם עתירי פחמימות ואחראים
למגיפת ההשמנה שפקדמה את העולם המערבי 
וגם את תושבי ישראל המכורים לחומוס ושאר 
פצצות-מיצרר פחמימתיות.

בברכה,
ברוך הלוי-סגל