מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותחולת סרטן בת 14 טופלה בקנביס רפואי

חולת סרטן בת 14 טופלה בקנביס רפואי

הילדה, תושבת הצפון, עוברת טיפול כימותרפי אינטנסיבי רמב"ם, וסובלת בשל כך מכאבים עזים, חוסר תיאבון ותופעות לוואי נוספות. בהמלצת רופאיה, זכתה לאישור מיוחד ומיידי לטיפול בקנביס רפואי


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ילדה בת 14 מאזור הצפון, המטופלת במחלקה להמטו-אונקולוגיה ילדים ברמב"ם, קיבלה בשבוע שעבר אישור לשימוש בקנביס רפואי. הילדה, שעוברת טיפול כימותרפי אינטנסיבי ואגרסיבי, סבלה מכאבים, חוסר תיאבון ותופעות לוואי נוספות של הטיפול ובשל כך המליצו רופאיה על הטיפול בקנביס. הבקשה אושרה מיד וביום ו' האחרון החלה הילדה בטיפול.

 


לדבריה של ד"ר אילת בן-ברק, רופאה בכירה במחלקה המטפלת בילדה, נושא העישון בקרב ילדים הוא עניין בעיתי, אולם הטיפול תרם לשיפור במצבה של הילדה: "בשל הבעייתיות אנו בודקים את מתן הקנביס הרפואי לילדה בדרכים אחרות". במקביל, פניה מעניינת לא פחות התקבלה לאחרונה במרפאת הכאב של רמב"ם, כשביתה של קשישה בת 88 אשר הגיעה לביקור במרפאה, ביקשה לברר האם ניתן לטפל באמה באמצעות קנביס.

 

בעוד שגילן של הפונות הוא עניין חריג, פניות מסוג זה חריגות פחות. בתקופה האחרונה מתקבלות במרפאת הכאב כעשר פניות בשבוע מאנשים המתעניינים בטיפול בכאבים באמצעות קנביס: "בעקבות ההתעסקות התקשורתית עם הנושא, חלה עליה משמעותית במספר הפונים אלינו", אומרת ציקי אדלר, אחות אחראית במרפאת הכאב ומתאמת הטיפול בכאב כרוני ברמב"ם, "אבל לנו המטפלים חשוב להדגיש שמדובר בטיפול אחד מיני רבים ובעייתי מבחינות רבות".

 

אחת הבעיות העיקריות עם הטיפול בקנביס הוא המינון. לדבריה של ציקי אדלר אין אפשרות לקבוע מינון מול כאביו האישיים של חולה מסוים או מול סוגי המחלות השונות: "מה תגיד לחולה?, קח צינגלה בבוקר וצינגלה בערב? קשה מאוד לתרגם את גודל הכאב לכמות הקנביס".

 

השימוש בקנביס בשירות הרפואה הוא בן למעלה מ-5,000 שנה. בשנות ה-60, הצליחו חוקרים ישראלים לבודד מרכיב מרכזי פעיל בצמח, ה- THC, גילוי אשר גרף מחקרים נוספים בדבר שימוש במרכיב כתרופה לסימפטומים של מחלות שונות כגון סוגי סרטן השונים על כל שלביהם, טרשת נפוצה (MS) וכאב כרוני נוירופאטי (כאב הנובע ממערכת העצבים). בשנת 2008 החל משרד הבריאות בישראל באספקת קנביס רפואי לחולים. האישור מתקבל בהמלצת רופא מומחה ובאישור הממונה על כך במשרד הבריאות.

 

 

על פי נתוני העמותה הישראלית לקידום הקנביס הרפואי, בישראל מטופלים רק 800 חולים בקנביס מתוך כ- 200,000 חולים הזקוקים לה. "מדובר בתרופה המתאימה לחולים מאוד ספציפיים ומפאת הבעיתיות של השימוש בה, צריך מאוד להיזהר עם אישור הטיפול", אומרת ציקי אדלר, "זה שמדובר בתרופה מהטבע, לא אומר שאין פה סכנה ולכן הרופאים המומחים ברמב"ם ממליצים לטפל באמצעותה, רק כשמוצו כל הטיפולים התרופתיים ולא חל שינוי במידת הכאב או הסבל של החולה".

 

 

דיון רחב בקנביס כשיטה לטיפול בכאב התקיים היום ברמב"ם (יום ג', ה-22.12) במסגרת הכנס השני לחידושים בניהול הטיפול בכאב לצוותי סיעוד. בכינוס, חלק מקורס רב משתתפים המרכז אנשי מקצוע העוסקים בסיעוד מרחבי האזור, הוצגו נושאים, שיטות וטיפולים חדשנים ומגוונים לטיפול בכאב, בניהם נידון נושא ההתמכרות למשככי כאבים, ההתמודדות עם כאבים כרוניים, טיפול ללא כאב והורדת רמת החרדה מטיפולים רפואיים בקרב ילדים. אחד החידושים שהוצגו בכנס הוא הטיפול בכאב באמצעות מדבקות תדר, טכנולוגיה חדשה שבאמצעותה ניתן להביא להקלה על כאב, באופן כמעט מיידי, ללא החדרת חומרים לגוף וללא תופעות לוואי. הפיתוח משלב ידע ננוטכנולוגי (באמצעותו הוא מיוצר), רפואה הסינית (נקודות הבחירה להנחת ההתקן) וביופיסיקה (עליו מבוסס עיקרון הפעולה של ההתקן).

 

לדבריו של ד"ר אילן גרינוולד, סגן מנהל היחידה לנוירו-אורולוגיה ברמב"ם, המדבקה מכילה חומרים אורגניים המורכבים בצורה תלת-מימדית ייחודית כך שכאשר הם באים במגע עם חום הגוף, הם מגיבים בויברציה המתבטאת בשדור סיגנלים בתדרים המעוררים את המערכת האנרגטית או לחליפין מפעלים פעולה ביוכימית בגוף.
 

 

חדשות מרכז רפואי רמב"ם