מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותחולה כרוני? התייעץ עם הרופא לפני נטילת אופטלגין

חולה כרוני? התייעץ עם הרופא לפני נטילת אופטלגין

משרד הבריאות: מומלץ שחולים כרוניים ייוועצו עם הרופא המטפל בטרם נטילת תרופות לשיכוך כאבים


אופטלגין בינתיים ימשיך להימכר ללא מרשם (צילום: Shutterstock)
אופטלגין בינתיים ימשיך להימכר ללא מרשם (צילום: Shutterstock)

בעקבות אשפוזם בשבוע שעבר של שלושה אנשים שנטלו אופטלגין ופיתחו סיבוך נדיר של ירידה בספירת כדוריות הדם הלבנות, משרד הבריאות מפרסם מסקנות ביניים.

 

במשרד מסבירים כי מדובר בשלושה מקרים מורכבים בהם מעורבות מחלות רקע ונטילת מספר תרופות, ואף אחד מהם לא היה קשור בלעדית לאופטלגין.

 

חולה אחד נטל גם אקמול וגם נורופן בנוסף לאופטלגין. חולה אחרת עם מחלות רקע קשות, סבלה מכאבי ראש, כאבי בטן ושלשולים ובנוסף לאופטלגין נטלה תרופות נוספות. החולה השלישי סובל מסוכרת וטופל בנוסף לאופטלגין גם במינונים גבוהים של נורופן וגם באוגמנטין. מצבם של שלושת החולים השתפר ואחד אף שוחרר לביתו. בנוסף, קיים חשד למקרה נוסף - חולה מהפזורה הבדואית אשר שוחררה לפני כחודש מבית החולים. משרד הבריאות לא איתר מקרים נוספים.

 

הוועדה למניעת פשע פרמצבטי החלה לבצע בדיקה לגבי אפשרות של זיוף התרופה. נבדקה תרופה שהייתה בשימוש אחד החולים, אך בבדיקה ראשונית לא נמצאה כל אינדיקציה לזיוף.

 

במשרד הבריאות החליטו כי בשלב זה אין לאסור את השימוש בתרופה או להפוך אותה לתרופה הדורשת מרשם רופא, זאת למרות שבארה"ב התרופה נפסלה לשימוש ב-1977 וברוב מדינות אירופה זו תרופת מרשם. עם זאת הם ממליצים כי חולים כרוניים ייוועצו ברופא המטפל בטרם נטילת תרופות לשיכוך כאבים מכל סוג.