סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
חדש: מאגר דיגיטלי של מחקרים קליניים
משרד הבריאות הקים אתר חדש שמרכז מידע על כל המחקרים הקליניים שמתקיימים בישראל. האם נערך כיום מחקר שעשוי לסייע לך?
מחקרים קליניים – מחקרים שנערכים בבני אדם ובודקים את יעילותם ובטיחותם של טיפולים לשיפור התסמינים, מניעת התקדמות או ריפוי מלא של מחלות – מהווים צעד הכרחי וחשוב לפני אישור הטיפולים לשימוש נרחב.
מעבר לחשיבות המחקרים להתקדמות המדע והרפואה, ההשתתפות במחקרים קליניים יכולה לסייע גם לנבדקים עצמם. השתתפות במחקר הבוחן תרופה או טיפול חדשני מאפשרת למטופלים לקבל גישה לטיפול חדשני (ופעמים רבות יקר מאוד) טרם זמינותו לקהל הרחב ולמעקב צמוד יותר אחר מצבו הרפואי.
כעת משרד הבריאות משיק לראשונה מאגר דיגיטלי של מחקרים קליניים, שמנגיש למטופלים ובני משפחותיהם, לרופאים ולחוקרים, את המידע המלא והמעודכן על מחקרים קליניים שנערכים במרכזים הרפואיים השונים בישראל.
"האתר בשפה העברית עם ממשק משתמש ידידותי ונוח למשמש והוא בשורה אמתית לכל מי שמחפש טיפולים בתרופות ואביזרים רפואיים חדשניים שעדיין אינם זמינים בשוק או טיפולים מוכרים במסגרת מחקרית" אומר פרופ' איל שורצברג, מנהל מערך הרוקחות והאכיפה במשרד הבריאות.
במאגר ניתן למצוא מגוון רחב של מחקרים קליניים שבוחנים התערבויות - תרופה, שינוי התנהגותי, פרוצדורה - למחלות ומצבים בריאותיים שונים. כל המחקרים המוצגים במאגר אושרו על ידי ועדות הלסינקי במרכזים הרפואיים השונים והמידע עליהם מעודכן באופן שוטף.
המידע על המחקר שמוצג במאגר כולל פירוט על המחלה/מצב רפואי, ההתערבות שנבדקת, האופן בו נערך המחקר, קריטריונים להכללה/אי הכללה במחקר וכן את רשימת המרכזים בהם נערך המחקר ופרטי יצירת קשר באמצעותם מטופלים המבקשים להשתתף במחקר יכולים לבדוק את התאמתם ולקבל פרטים נוספים.
המאגר הוא שיתוף פעולה של מערך הרוקחות והאכיפה והאגף לבריאות דיגיטלית במשרד הבריאות יחד עם מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשיוויון חברתי.