מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחדשות רעות לאוהבי פוקימון גו

חדשות רעות לאוהבי פוקימון גו

חוקרים בחנו אם המשחק שובר הקופות בו השחקנים צדים פוקימונים וירטואליים בעולם האמיתי מגביר את הפעילות הגופנית. התוצאות מאכזבות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הוא הוביל לתאונות, פציעות והרבה רגעים מביכים שכללו חיפוש פוקימונים במקומות לא מתאימים כמו מוזיאון השואה. יש שהתנחמו בכך שלפחות המשחק גורם לאנשים לקום מהספה ולהיות יותר פעילים. אבל כעת מחקר חדש מצא כי נראה ש'פוקימון גו' לא באמת תורם לבריאות הציבור. 

 

פוקימון גו (Pokemon Go) הוא משחק מציאות רבודה לטלפון חכם שמשתמש ב-GPS ובמצלמה של הטלפון, בו השחקנים צדים דמויות פוקימון וירטואליות שנמצאות במקומות מסוימים בעולם האמיתי ומופיעות על מסך מצלמת הטלפון כשנמצאים בסמוך אליהן. זה דורש מהשחקנים לקום מהספה ולצאת לטייל. מאז שהושק ביולי 2016, בוצעו יותר מ-500 מיליון התקנות של המשחק. 

 

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ביקשו לבחון אם המשחק גורם לאנשים להיות פעילים גופנית יותר. לפי הממצאים שפורסמו בגיליון חג המולד של כתב העת British Medical Journal, השיפור בפעילות קטן וזמני.

 

המחקר כלל 1,183 אמריקאים בני 18 עד 35 שהשתמשו בסמארטפון iPhone 6 שמתעד באופן אוטומטי את מספר הצעדים. מתוך הנבדקים 560 שיחקו בפוקימון גו והגיעו לרמה 5 במשחק - רמה שמגיעים אליה לאחר כשעתיים של הליכה. יתר הנבדקים שימשו קבוצת ביקורת. החוקרים בחנו את מספר הצעדים היומיים במשך 4 שבועות לפני התקנת המשחק ו-6 שבועות אחרי כן.

 

בארבעת השבועות לפני התקנת המשחק, מספר הצעדים היומיים בנבדקים ששיחקו בו היה 4,256 בממוצע. ניתוח הנתונים העלה כי שחקני פוקימון גו צעדו בממוצע 955 צעדים יותר ביום בשבוע שלאחר התקנת המשחק – עלייה שנחשבת מתונה בלבד ומוערכת כשוות ערך ל-11 דקות הליכה ביום. לשם השוואה, התערבויות שמטרתן להוביל לעלייה בהליכה לרוב מעלות את מספר הצעדים היומיים ב-2,500 צעדים. 

 

גם העלייה הקלה הייתה זמנית. היא הצטמצמה בהדרגה בחמשת השבועות הבאים ובשבוע השישי מספר הצעדים היומיים הממוצע היה 3,985 בממוצע - נמוך ממספר הצעדים היומי של הנבדקים לפני התקנת המשחק. החוקרים לא בחנו את הסיבה לירידה בתוספת הצעדים היומית, אך סביר להניח שנבעה בחלקה מכך שהנבדקים שיחקו פחות או הפסיקו לשחק. 

 

 

BMJ 2016;355:i6270