מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחברים וירטואליים יכניסו אותך לכושר

חברים וירטואליים יכניסו אותך לכושר

כשמתאמנים עם חבר הביצועים משתפרים משמעותית, גם אם מדובר בחבר וירטואלי


זמן הרכיבה היה גבוה פי שניים, כאשר הנשים רכבו לצד שותף וירטואלי (צילום: Shutterstock)
זמן הרכיבה היה גבוה פי שניים, כאשר הנשים רכבו לצד שותף וירטואלי (צילום: Shutterstock)

 

מתקשים להזיז את עצמכם לאימון או להמשיך אותו מספיק זמן? כנראה אתם, כמו רבים אחרים, לוקים בחוסר מוטיבציה. מחקר חדש מגלה כי אימון יחד עם שותף יכול לעזור לכם להגיע להישגים טובים יותר, גם אם מדובר בשותף וירטואלי, ובמיוחד אם הוא מצליח קצת יותר מכם.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת Annals of Behavioral Medicine מצא כי נשים שהתעמלו על אופני כושר התעמלו במשך זמן רב פי שניים כאשר האימון נעשה לצד שותף וירטואלי. לדברי החוקרים, תוצאות אלה מראות ששותפים וירטואליים לפעילות גופנית יכולים לסייע לאנשים להגיע ליעדי הפעילות הגופנית המומלצים.

 

מחקרים קודמים הראו שכאשר הפעילות הגופנית מתבצעת לצד חבר יש יותר מוטיבציה להתעמל, שמתבטאת בתוצאות יפות יותר. במחקר הנוכחי, חוקרים מאוניברסיטת מישיגן ביקשו לבדוק אם גם שותף ה"נוכח וירטואלית" ישפיע לטובה על ביצועי המתעמל.

 

במחקר השתתפו 58 נשים שהתבקשו להתעמל על אופני כושר נייחים, כשקצב ליבן מגיע ל- 65% מהיכולת המקסימאלית שלו, במשך שישה ימים נפרדים. החוקרים בדקו כמה זמן הנשים רכבו כמדד למוטיבציה שלהן.

 

הנשים חולקו לשלוש קבוצות: בקבוצה הראשונה הנשים התעמלו לצד שותף וירטואלי, אבל בנפרד ממנו. בקבוצת השנייה הנשים התעמלו לצד שותף וירטואלי, אך השניים עבדו יחד (כשהתפקוד נמדד לפי השותף שמפסיק קודם). הנשים בקבוצה השלישית התעמלו לבד.

 

לפני האימון, המשתתפות בשתי הקבוצות הראשונות "פגשו" את השותף הווירטואלי שלהן באמצעות וידאו-צ'ט שהוקלט מראש. לנשים נאמר שהשותף ירכב באותו הזמן שהן רוכבות, על אופניים זהים, במעבדה אחרת. עוד נאמר לנשים כי התפקוד של השותף הווירטואלי טוב קצת יותר משלהן. במהלך האימונים, המשתתפות עקבו אחר התקדמות השותף באמצעות צפייה במה שנראה היה כשידור חי, אך למעשה היה הקלטה.

 

החוקרים מצאו כי משך זמן הרכיבה היה גבוה פי שניים, כאשר הנשים רכבו לצד שותף וירטואלי והאמינו כי ביצועיו טובים מעט יותר משלהן. ממוצע זמן הרכיבה היה 20 דקות בקבוצה הראשונה, 22 דקות בקבוצה השנייה ו- 11 דקות בלבד בקבוצה השלישית, בה הנשים רכבו לבדן.

 

 

Ann Behav Med. 2012 May 11. Epub ahead of print

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

יפעת1
25/06/12 19:12

גם אני נוכחתי שכאשר אני הולכת עם חברות ואנחנו מדברות כל הדרך, יש לי הרגשה יותר טובה ויותר מרץ. כאשר אני הולכת לבד, בשלב הרבה יותר מוקדם אני מרגישה עייפות או אי נוחות ו"חותכת" חזרה. דבר נוסף שעוזר לי קצת זה אוזניות עם מוסיקה. כשאני חושבת על זה יותר אז באמת אם החברה   יותר מהירה ובכושר זה נותן לי דחיפה נוספת.