מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותזה לא ה''מה'', זה ה''כמה''

זה לא ה''מה'', זה ה''כמה''

מחקר: רק כמות הקלוריות שאנו צורכים משפיעה על צבירת שומן בגוף, אבל לא כדאי לוותר על החלבון


מה שגורם לנו לצבור שומן זה הקלוריות, בלי קשר לסוג המזון (צילום: Shutterstock)
מה שגורם לנו לצבור שומן זה הקלוריות, בלי קשר לסוג המזון (צילום: Shutterstock)

 

שומן גוף עולה בכל האנשים שאוכלים יתר על המידה, בלי קשר לכמות החלבון בתזונה שלהם. אבל, באלה שאוכלים יתר על המידה עם רמות נמוכות של חלבון בתזונה, יותר מהקלוריות נאגרות כשומן. אנשים אלה גם מאבדים יותר מסת גוף רזה, בעוד שאלה שאוכלים תזונה עם רמות חלבון גבוהות מעלים יותר מסת גוף רזה ולכן שורפים יותר קלוריות במנוחה. כך עולה ממחקר חדש.

 

דיאטות פופולאריות שונות, מבוססות על העלאת או הפחתת רכיבים תזונתיים מסוימים - כמו פחמימות או חלבון – וגורסות כי זה המפתח להרזיה. חוקרים ממרכז המחקר Pennington ביקשו לבדוק כיצד התזונה משפיעה על עליה במשקל, על הרכב הגוף (האחוז מכם שהוא רזה בהשוואה לשמן) ועל ההוצאה האנרגטית במנוחה (כמות הקלוריות שהגוף שורף במנוחה).

 

המחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי JAMA נערך בקרב 25 מתנדבים בריאים בגילאי 18-35, בעלי משקל תקין או עודף משקל (BMI בין 19-30).

 

בניסוי שנעשה תוך שהות הנחקרים במרפאות בהשגחה, הם קיבלו תזונה מקדימה ומייצבת במשך 13-25 יום. לאחר מכן הם החלו לקבל תזונה עשירה בקלוריות, אך עם רמות שונות של חלבון ב- 3 קבוצות: תזונה עם 5% חלבון (תזונה דלת חלבון), 15% חלבון (תזונה רגילה) או- 25% חלבון (תזונה עתירת חלבונים). הנחקרים קיבלו את התזונה במשך 8 שבועות. בהשוואה לתזונה המקדימה, ב- 8 השבועות קיבלו המשתתפים כ- 1,000 קלוריות יותר ליום - עליה של כ- 40% בצריכה האנרגטית.

 

כצפוי, כל הנחקרים השמינו. אכילת היתר הביאה לעליה הגדולה ביותר במשקל בקבוצה שקיבלה תזונה עשירה בחלבונים – 6.5 ק"ג, בהשוואה ל- 6 ק"ג בקבוצה עם 15% חלבון ו- 3 ק"ג בקבוצה שהתזונה שלה הייתה דלה בחלבון. 

 

עוד נמצא כי העלייה בשומן הגוף הייתה דומה ב- 3 הקבוצות. אבל, הקבוצה שקיבלה תזונה דלה בחלבון אגרה אחוז גדול יותר מהקלוריות כשומן מאשר הקבוצות האחרות. בקרב הנחקרים שהיו תחת תזונה עשירה בחלבון או רגילה, הייתה עליה משמעותית במסת גוף רזה ובהוצאה האנרגטית במנוחה. לעומתם, בקרב מקבלי התזונה הדלה בחלבון, הייתה ירידה של 0.7 ק"ג במסת הגוף הרזה. לעליה במסת גוף רזה השפעה חיובית על כמות הקלוריות שנשרפות.

 

החוקרים מסכמים כי הקלוריות שאנו צורכים הן חשובות כי צבירת השומן תלויה רק בעודף הקלוריות. אבל יש להתייחס גם לחלבון. תזונה מאוד דלה בחלבון אינה בריאה (5%) מכיוון שהיא פוגעת ברקמת השריר ומפחיתה את הקלוריות שהגוף שלנו שורף במנוחה.
 


JAMA. 2012, 307, (1), 47-55
  

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

עדי-זוסמן-RD
19/01/12 18:33

 צורת האכילה משפיעה מאוד על הכמות והשפעה של המזון בגוף. כאשר אוכלים בצורה מודעת, עם התכווננות לאוכל, שמים לב לטעם ומרקם ומידת השובע, הכמות מופחתת באופן טבעי.