מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותזבובים אוכלים מה שהם צריכים

זבובים אוכלים מה שהם צריכים

בכל עולם החי נמנצא אותו מנגנון בקרה לבחירת מזון נחוץ


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

לראשונה הראו בזבוב הפירות את המנגנון המוביל לבחירה נכונה במזון שלו הוא זקוק.

המנגנון המעורב גם בהזדקנות ובמחלות כמו סרטן וסוכרת קיים גם בבני אדם והחוקרים מקווים שהבנתו תאפשר מהלכי "איתחולו" מחדש לשיפור הבריאות.


בניסוי מנעו מהזבוב תזונת חלבונים או פחמימות והראו שהוא נטה חזק לבחור מזון שהכיל את המרכיב החסר. הם הראו שאנזים מוביל (S6 Kinase) במסלול ה- TOR המעורב בלחוש מזון משפיע על הבחירה.

מסלול זה אכן מעורב בהזדקנות ובמחלות.
מרכיב נוסף המשפיע על בחירת המזון הוא הסרוטונין שהוא נוירוטרנסמיטור במעי ובמח והוא מעורב במצבי רוח, תאבון, שינה ותהליכים קוגניטיביים.


כאן נפתח חקר חדש של השפעת התזונה על הליכים מטבוליים ואין ספק שהוא רלבנטי למחלות כמו השמנה וסוכרת. הכוונה היא להגיע למצב שמה שנרצה לאכול יהיה מה שטוב לבריאותנו.


Current Biology, 2010, 20(11), 1000-1005
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט