מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותויטמין K קשור לסיכון מופחת לסוכרת

ויטמין K קשור לסיכון מופחת לסוכרת

עוד סיבה לאכול עלים ירוקים: מחקר מצא קשר בין צריכת ויטמין K להפחתה בסיכון לפתח סוכרת סוג 2


ויטמין K נמצא בכמות גדולה בעיקר בירקות ירוקים בהם פטרוזיליה וברוקולי (צילום: Shutterstock)
ויטמין K נמצא בכמות גדולה בעיקר בירקות ירוקים בהם פטרוזיליה וברוקולי (צילום: Shutterstock)

צריכה מוגברת של ויטמין K עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 ב-50%. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

 

חוקרים מאוניברסיטת Rovira i Virgili בספרד בחנו נתונים של 1,925 נשים וגברים מבוגרים בסיכון גבוה למחלות לב שהשתתפו במחקר שבחן את יעילות הדיאטה הים-תיכונית ונתונים של 1,069 אנשים אחרים שהיו ללא סימנים לסוכרת בתחילת המעקב.

 

נמצא שמשתתפים שבמהלך 5 שנות המעקב העלו את הצריכה התזונתית של ויטמין K באופן משמעותי, היו בעלי סיכון נמוך ב-51% לפתח סוכרת סוג 2 בהשוואה לאלה שהורידו את צריכת הוויטמין בתזונתם או לא שינו אותה. על כל עליה של 100 מיקרוגרם נוספים ליום בצריכת הוויטמין, הסיכון להתפתחות סוכרת ירד ב-17%.

 

ויטמין K נמצא בכמות גדולה בעיקר בירקות ירוקים בהם תרד, חסה, כרוב ניצנים, מנגולד, גרגיר הנחלים, פטרוזיליה, בזיליקום וברוקולי מבושל.

 

 

Am J Clin Nutr. 2012, 96(5), 1113-1118

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

יופי
07/12/12 11:02

אני לא מכירה מחקר על ויטמין K כמרפא סוכרת אבל אין ספק שכל הירקות (הירוקים) שהוא בתוכם טובים לסוכרתי...בכל מקרה כדאי ללכת על הרבה ירקות. ומכאן לדעתי גם כוחו של המיץ הירוק.

יופי
29/11/12 14:51

שכבר חולים בסכרת 2? איזו השפעה יש לויטמין הזה עליהם? האם ניתן לקנות את הויטמין הזה בצורת גלולה? תודה