אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
ויטמין D מפחית סיכון לסוכרת
רמות נמוכות של ויטמין D בדם קשורות לסיכון מוגבר לחלות בסוכרת בקרב אנשים עם טרום סוכרת
רמות גבוהות של ויטמין D בדם קשורות לסיכון מופחת לסוכרת בקרב אנשים שנמצאים בסיכון גבוה לחלות במחלה. כך עולה ממחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של האיגוד האמריקני לסוכרת שנערך לאחרונה.
ד"ר אנסטסיוס פיטס, ראש צוות החוקרים מהמוסד הרפואי Tufts New England בבוסטון הסביר כי ויטמין D עשוי לשפר רגישות לאינסולין בחולי סוכרת ובאנשים בסיכון לסוכרת. לדבריו, ישנן עדויות מחקריות לכך שוויטמין D משפיע לטובה על תאי הלבלב שמייצרים אינסולין.
כדי להעריך את הקשר בין רמות ויטמין D וסיכון לסוכרת, החוקרים ניתחו נתונים מהמחקר למניעת סוכרת (Diabetes Prevention Program, DPP). ב- DPP נבדקה מניעת סוכרת בקרב אנשים עם טרום סוכרת שחולקו ל- 3 קבוצות: קבוצה שחבריה קיבלו תרופה בשם מטפורמין נגד סוכרת, קבוצה שביצעה שינויים בריאותיים משמעותיים באורח החיים, וקבוצת פלצבו.
ד"ר פיטס וחבריו בדקו רק את קבוצות פלצבו והקבוצה שעשתה שינוי אורח חיים, בעוד שחברי הקבוצה שקיבלה מטפורמין לא נכללו במחקר. סך הכל נכללו במחקר 2,039 נבדקים שהיו תחת מעקב במשך יותר משלוש שנים. רמת הוויטמין D בדם נמדדה פעם בשנה, וכמובן בכל המשתתפים נבדקו מדדים המאפיינים סוכרת חדשה.
נמצא כי בקרב אנשים עם רמות ויטמין D בשליש העליון (ממוצע של 30.1 נ"ג/מ"ל) הסיכון לפתח סוכרת היה נמוך ב- 26% בהשוואה לאנשים עם רמות ויטמין D בשליש התחתון (ממוצע של 12.8 נ"ג/מ"ל). לאנשים עם הרמות הגבוהות ביותר של הוויטמין (50 נ"ג/מ"ל או יותר) הסיכון לסוכרת היה נמוך ב- 54% בהשוואה לאלו עם הרמות הנמוכות ביותר של הוויטמין (פחות מ- 12 נ"ג/מ"ל).
ד"ר דינה ראלט PhD
Diabetes Care, 2011; 34 (10): 2320
Alleycat
ברור שהטיפול צריך להיות מלא ומאוזן אבל טוב לדעת שנטילת תוסף עוזרת גם!!!
ד"ר ילנה סיגל
ל-Alleycat שלום רב,
כן, גם אז. לפי מחקר אחר, רמות הסוכר נמוכות יותר באנשים עם צריכה גבוה ורמה טובה של ויטמין D.
כמובן לא ניתן להבטיח שרק איזון מצב ויטמין D יאזן את הסוכרת, אך יחד עם תזונה נכונה וטיפול אחר בסוכרת הוא יעזור בהורדת רמת הסוכר בעוד כמה מספרים נוספים,
בברכה,
ד"ר ילנה סיגל
Alleycat
האם גם אז נטילת תוסף של ויטמין D תעזור לאזן ולהפחית את רמות הסוכר?
ד"ר דינה ראלט PhD
כדאי לרזות ואולי קשור כי הרזיה קשורה עם עליה בזמינות הויטמין D וגם כמובן בשיפור במצב הסוכרתי.