מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותויטמין D מוריד סיכון לסרטן מעי הגס.

ויטמין D מוריד סיכון לסרטן מעי הגס.

מחקר חדש על קשר בין רמות ויטמין D בדם וסיכון לסרטן מעי הגס


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

במחקר זה נכללו כ-2500 חולים ממערב אירופה, מחיצתם עם סרטן מעי גס. במחקר נבדק הקשר בין ריכוז קדם-אבחוני של ויטמין D חופשי בדם, הצריכה בתזונה של ויטמין D וסידן והסיכון לסרטן המעי הגס. במחקר נמצא כי ישנו קשר חזק והפוך בין הריכוז ויטמין D לפני האבחנה והסיכון לסרטן המעי הגס. צריכה גדולה יותר של סידן בתזונה הייתה קשורה עם סיכון נמוך יותר לסרטן המעי הגס. כמות ויטמין D בתזונה לא הייתה קשורה לסיכון לסרטן המעי הגס.
במחקר נבדקו 1248 חולים אשר סרטן מעי הגס, ו- 1248 משתתפים ללא סרטן נכללו לקבוצת ביקורת. המחקר נערך כהמשך מחקר אירופאי גדול, וכל המשתתפים נבדקות אחרי שנרשמו למחקר העקבה.
בניתוח נתונים לחמש רמות של ריכוז OH)D)י-25, לחולים ברמה הגבוהה ביותר הייתה 40% ירידה בסיכון לסרטן המעי הגס מאשר אלו שברמה הנמוכה ביותר. הממצאים לא השתנו לפי מין או לפי תקנון לעונות ולחודש שבה ניתן הדם לבדיקה.
 

www.bmj.com/content/340/bmj.b5500.abstract