אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה

ויטמין D מוריד סיכון לסרטן מעי הגס.
מחקר חדש על קשר בין רמות ויטמין D בדם וסיכון לסרטן מעי הגס

במחקר זה נכללו כ-2500 חולים ממערב אירופה, מחיצתם עם סרטן מעי גס. במחקר נבדק הקשר בין ריכוז קדם-אבחוני של ויטמין D חופשי בדם, הצריכה בתזונה של ויטמין D וסידן והסיכון לסרטן המעי הגס. במחקר נמצא כי ישנו קשר חזק והפוך בין הריכוז ויטמין D לפני האבחנה והסיכון לסרטן המעי הגס. צריכה גדולה יותר של סידן בתזונה הייתה קשורה עם סיכון נמוך יותר לסרטן המעי הגס. כמות ויטמין D בתזונה לא הייתה קשורה לסיכון לסרטן המעי הגס.
במחקר נבדקו 1248 חולים אשר סרטן מעי הגס, ו- 1248 משתתפים ללא סרטן נכללו לקבוצת ביקורת. המחקר נערך כהמשך מחקר אירופאי גדול, וכל המשתתפים נבדקות אחרי שנרשמו למחקר העקבה.
בניתוח נתונים לחמש רמות של ריכוז OH)D)י-25, לחולים ברמה הגבוהה ביותר הייתה 40% ירידה בסיכון לסרטן המעי הגס מאשר אלו שברמה הנמוכה ביותר. הממצאים לא השתנו לפי מין או לפי תקנון לעונות ולחודש שבה ניתן הדם לבדיקה.