טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ויטמין D והתקפים לאחר הלידה
מחקר עדכני מצא כי רמות נמוכות של ויטמין D במהלך ההיריון או ההנקה אינם קשורים להתקפי טרשת נפוצה.
"במהלך העשור האחרון, רמות נמוכות של ויטמין D הוגדרו כגורם סיכון לטרשת נפוצה, כמו גם למחלות אוטואימוניות נוספות וסוגים מסוימים של סרטן", כך הסבירו כותבי המאמר טרם הצגת הממצאים. "תצפיות שהראו כי נשים בריאות בהריון ובזמן ההנקה נמצאות בסיכון למחסור ברמות ויטמין D, ללא קשר לגזע, הביא להנחה כי נשים עם טרשת נפוצה אשר בהריון ומניקות, ייתכן ויהיו בסיכון גבוה יותר להתקפים. למרות זאת, מחקרים כבר הראו כי הסיכון להתקפים יורד במהלך ההריון, אך מוגבר לאחר הלידה וכי ההנקה אינה מגבירה את הסיכון להתקפים".
במחקר הנוכחי נלקחו 28 נשים עם טרשת נפוצה. הנבדקות תרמו דם ומלאו שאלונים בתחילת המחקר, במהלך כל טרימסטר ובאופן קבוע במהלך השנה הראשונה לאחר הלידה.
מתוך 28 הנשים, חצי (14) הניקו באופן בלעדי ו- 43% מכלל הנבדקות (12) חוו התקף טרשת נפוצה במהלך 6 החודשים שלאחר הלידה. במהלך ההיריון עלה מבדיקות הדם של 25-hydroxyvitamin (המדידה המקובלת לבחינת רמות ויטמין D) כי הן ברמה של 25.4 ננוגרם למיליליטר, ונמצאו קשורות לעונת השנה בה נמדדו. לאחר הלידה, רמות ויטמין ה- D נותרו נמוכות בקרב הנשים שהניקו באופן בלעדי. לאחר 4-6 חודשים לאחר הלידה, בדיקת 25-hydroxyvitamin הראתה כי בקרב הנשים שמניקות באופן בלעדי הרמה נמוכה ב- 5 ננוגרם למיליליטר בממוצע בהשוואה לנשים שלא הניקו באופן בלעדי.
עם זאת, רמות ויטמין D הנמוכות לאחר הלידה לא נמצאו קשורות לסיכון להתקפי טרשת נפוצה. "ראינו כי רמות ויטמין D שנמדדו לאחר 3-6 חודשים לאחר הלידה היו דווקא גבוהות יותר בקרב הנשים שחוו התקף טרשת במהלך 6 החודשים לאחר הלידה בהשוואה לנשים שהיו נקיות מהתקפים במהלך אותה תקופה", כך כתבו החוקרים. "אנחנו לא מאמינים כי רמות גבוהות של ויטמין D מגבירות את הסיכון להתקפי טרשת נפוצה לאחר הלידה, מכיוון שהעלייה בה צפינו לא נצפתה לפני התפרצות הסימפטומים והממצאים הראו על הבדל סטטיסטי קטן, לאחר שבוצעה התחשבות ותיקון סטטיסטי לעונת השנה. במקום זאת, אנו חושבים שהקשר ההפוך שמצאנו משקף את העובדה שרוב הנשים שחוו התקף במחקר לא הניקו או שהניקו בתדירות נמוכה".
ממצאי המחקר מביאים את החוקרים להמליץ כי תוספי ויטמין D לנשים עם טרשת נפוצה במהלך ההריון וההנקה יהיו דומים לתוספות שמקבלות נשים ללא טרשת נפוצה.
החוקרים ממליצים להמשיך ולחקור את אשר מתרחש לנשים במהלך ההיריון וההנקה, תוך התמקדות בהורמונים המשתחררים בגופן במהלך תקופות אלו. ייתכן והבנה זו תוביל לתובנות חדשות לגבי המכניזם של הטרשת הנפוצה.
מתוך ה- ScienceDaily
לגישה אל תקציר המאמר לחצו כאן.
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.
מריס מור
שלום רב,
אני לא בהריון, אבל הששתפתי למאין מחקר של אמיתים עם ט"נ באתר PLM לפני כשנתיים. גדלתי בעיא ניו יורק איפה שאין צספיק חסיפה לשמש טובה משך רוב השנה. לדעתי זה הגורם הסביבתי שבטח התחיל את הסיפור.
טוב. משך השנתיים האחרונות ניסיתי מינונים עולים ויורדים של D3. לאחרונה העלתי את המינון ל3200 IU ליום שלפי האנשים האחרים ב"מחקר" אשר נוטלים עד 50,000 IU לשבוע זה מעט מאד. אני סובלת ממין אלרגיה לעצמי בצורת שטחים אדומים ומגרדים באישורי ההזעה, כלומר בזרועות בצד הקרוב לגוף וכל האישור מסביב לבות השחי ובקיפול הפנימי של המרפק.
האם יש מישהו פה שעבר תגובה דומה ל -D3? אולי יש למישהו רעיון לגבי איך להרגיע את הגירוד המשגע? ניסיתי כבר את כל התכשירים הרגילים + כמה אלטרנטיביים וכלום לא ממש עוזר.
ביתיים שבת שלום וסופ"ש בריא ושמח.
מריס