טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ה-FDA מזהיר מפני טיפול ה-CCSVI
רשות המזון והתרופות האמריקאית מתריעה כי הטיפול הניסיוני לטרשת נפוצה עלול לגרום נזק ואף להרוג
ה-CCSVI הוא סינדרום המאופיין ביכולת נמוכה של זרם הדם להעביר חמצן מתוך מערכת העצבים המרכזית. ישנו טיפול ל- CCSVI - פרוצדורה כירורגית בה מנפחים "בלונים" לתוך כלי הדם אשר פותחים את הוורידים ומשפרים את הניקוז מהמוח. כעת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה- FDA) מזהיר אנשים עם טרשת נפוצה מפני הטיפול.
מספר חוקרים מאמינים כי ה- CCSVI, המאופיין בהיצרות של ורידים בצוואר ובחזה, הוא הסיבה לטרשת נפוצה או לפחות גורם מרכזי שאחראי להתדרדרות המחלה, מכיוון שהוא פוגע בניקוז הדם מהמוח. לעומת זאת, מחקרים שבחנו את ה- CCSVI אינם חד משמעיים ולא הוגדר קריטריון ברור לאבחנת ההפרעה.
במהלך הפרוצדורה הטיפולית ישנם רופאים שבוחרים להשתמש בבלון אנגיופלסיקה וסטנט (תומכן) בכדי להרחיב את הוורידים בהם התגלתה היצרות. מתחקיר ה- FDA בקרב מטופלים שעברו את פרוצדורת ה- CCSVI, נמצאו בעקבות ההליך הניסיוני מקרי מוות, שבץ, ניתוק או נדידה של הסטנט, פגיעה בווריד שטופל, דימומים ועוד. ה- FDA מציין שלא אישר שימוש בבלון אנגיופלסיקה וסטנט בביצוע פרוצדורת ה- CCSVI.
במהלך פברואר שלח ה- FDA מכתב אזהרה לעורכי מחקר אשר בחנו את הטיפול ב- CCSVI. במכתב הובהר לחוקרים כי הם מסכנים את הנבדקים מכיוון שאינם פועלים על-פי הנחיות ה- FDA. החוקרים החליטו לסיים את המחקר לאחר קבלת המכתב.
פרוצדורת ה- CCSVI נקראת גם “liberation therapy”, בתרגום חופשי - הטיפול המשחרר, מתוך כוונה שהוא זה שיביא לריפוי מן הטרשת הנפוצה אשר מוגדרת כמחלה כרונית, שהטיפולים הקיימים מצליחים רק לעכב את התקדמותה ולא לרפא אותה לחלוטין.
השמועות והפרסומים על התהליך התפשטו ברחבי האינטרנט ושכנעו רבים. אמנם לא ניתן לעבור פרוצדורה זו בישראל, אך ישנם מטופלים ישראלים עם טרשת נפוצה שבחרו לטוס למדינות אירופה וצפון אמריקה בכדי לעבור אותו, כל זאת ללא תמיכה מדעית בהליך.
מחקרים אחרונים שבוצעו אינם חד משמעיים ומראים כי ההיצרות של הוורידים אינה משותפת לכל חולי הטרשת הנפוצה כפי שחשבו וכי יש לשקול היטב למי ההליך הניתוחי מתאים מכיוון שקיימות לצידו סכנות, בעוד שלא כולם חשים לאחריו שיפור. כפי שדו"ח ה- FDA מציין, ישנם מקרים בהם ההפך הוא הנכון.
אבחנה שגוייה
delola
ובכל זאת נותנים לכולם את אותו הטיפול!
שגם הטיפול הקונבנציונאלי לא מתאים לכולם!
המסקנה שלה ם לא משכנעת אותי
וברור שיש לשקול למי מתאים ולמי לא
גם בטיפול הקונבנציונאלי הייתי מצפה שינהגו כך
א