סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
התקן חדשני לניטור רציף של גלוקוז בחולי סכרת
ישפר את הטיפול ואת איכות חייהם של חולי סוכרת ובמיוחד סוכרת נעורים
גלאי ביולוגי (בי-סנסור) לניטור רציף של רמת הגלוקוז בחולי סוכרת הוא פיתוח חדשני של 2 חוקרים בכירים באוניברסיטת בר-אילן: פרופ' שולמית מיכאלי וד"ר בני מוטרו. היום, יום חמישי ה- 13 בנובמבר, מתקיים באוניברסיטת בר-אילן כינוס של תאגיד אירופאי הממומן ע"י EU-FP6 שעוסק בפיתוח הגלאי החדשני. " הצורך בפיתוח הגלאי הביולוגי החדש הוא חשוב לשיפור איכות חייהם של חולי הסוכרת, ובמיוחד לחולים המזריקים אינסולין. הגלאי יסייע במניעת הסיבוכים אצל חולים המזריקים אינסולין", אומרת פרופ' שולמית מיכאלי.
ההתקן, שגודלו יהיה כגודל מטבע יורו, יותקן תחת העור ויבחן באופן רציף את כמות הגלוקוז בדם. בעתיד אפשר יהיה לחברו למשאבת אינסולין בצורה שתאפשר מתן אינסולין בכל עת שיעלה ריכוז הגלוקוז בדם. הגלאי הביולוגי מבוסס על חישה של גלוקוז, ע"י חלבון מהונדס שבעת קישור הגלוקוז משנה ומגביר את זריחת האור שלו. החלבון ארוז בתוך הידרוגל המשמש גם כמוליך האור, אשר מחובר למערכת ממוזערת אלקטרונית הקוראת את האור הזוהר ומדווחת באמצעי רשת למוקד. הגלאי נמצא, כאמור, בפיתוח והחוקרים מקווים שעד לסיום הפרוייקט, בעוד כשנתיים, יהיה בידיהם אבטיפוס.
במיזם משתתפים החוקרים פרופ' שולמית מיכאלי וד"ר בני מוטרו מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, המפתחים תאים חיים המייצרים חלבון זה. הקבוצה הוכיחה כי תאים אלו יכולים לשהות תקופה ארוכה בתוך הג'ל ו"חשים" בצורה רגישה את ריכוז הגלוקוז. בכינוס שמתקיים היום, יום חמישי ה-13 בנובמבר 2008, באוניברסיטת בר-אילן דנים המשתתפים באינטגרציה המסובכת של כל מרכיבי ההתקן, לצורך תפעולו היעיל.
נסיונות קליניים בחיות מבוצעים בביה"ח "מאיר". הרכבים האלקטרונים מיוצרים ומותקנים ע"י חוקרי מכון 'פרהון-הופר' בגרמניה. הכנת הג'לים נעשית ע"י קבוצה חוקרים מברטיסלבה, הסוללה הממוזערת תוצרת חב' תדיראן ומערכת הטלקמוניקציה הרפואית מיוצרת ע"י חברת 'אפקון' הישראלית. המיזם מנוהל ע"י חברת OSM – DAN הישראלית.
הודעה לעתונות מטעם אוניברסיטת בר-אילן