מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהתקדמות בניסוי של חברת Geron לפגיעות חוט שדרה

התקדמות בניסוי של חברת Geron לפגיעות חוט שדרה

תוצאות מעודדות בניסוי של חברת Geron לטיפול בפגיעות "טריות" בחוט השדרה באמצעות תאי גזע עובריים


תוצאות מעודדות מהניסוי של חברת Geron (צילום:PantherMedia)
תוצאות מעודדות מהניסוי של חברת Geron (צילום:PantherMedia)

 

התקדמות בניסוי בו אדם משותק עם פגיעה בחוט השדרה קיבל לראשונה בהיסטוריה טיפול שמקורו בתאי גזע עובריים אנושיים.

 

אנשים רבים כבר טופלו בתאי גזע שמקורם ברקמות בוגרות כגון מוח עצם, הניסוי הנוכחי הוא הראשון שעוסק בתאים שמקורם בעובר אנושי שהתאים שלו יכולים לגדול לכל סוג של תאי הגוף.

 

המטופל המשותק הראשון טופל בתאי הגזע העובריים באטלנטה במסגרת ניסוי קליני של חברת Geron. השלב הראשון (phase 1) של הניסוי נועד להעריך את הבטיחות והסבילות של הטיפול ב GRNOPC1 בחולים עם פגיעה חזית שלמה בחוט השדרה. החולים צריכים להיות עם פגיעה "טרייה" וההזרקה של תאי הגזע נעשית בין 7 ל- 14 ימים מרגע הפציעה.

 

במסגרת הניסוי מנתחים הזריקו למטופל מיליוני תאים לתוך אתר הפציעה באמצעות מחט עדינה, בתקווה שהתאים ימריצו צמיחה מחודשת של העצבים שנפגעו.

 

הדיווח האחרון של החברה מציג נתוני בטיחות של שלב 1 phase. "החולה הראשון בניסוי השלים את 180 ימי המעקב בחודש אפריל, עם פרופיל בטיחות נקי" מסר דויד גרינווד, מנכ"ל משנה בחברה "לא היו תופעות לוואי רציניות. לא היו תופעות לוואי הקשורות בהליך ההזרקה או בתאים עצמם. שתי תופעות לוואי קלות שדווחו היו קשורות לתרופה לדיכוי המערכת החיסונית בשם Tacrolimus והתבטאו בבחילות וירידה ברמת המגנזיום בדם. לא היה שום שינוי משמעותי במצב הנוירולוגי של החולה".

 

עוד מסר גרינווד כי בדיקות MRI חוזרות הראו היעדר חלל בחוט השדרה. עובדה זו חשובה ועולה בקנה אחד עם ממצאים ממחקרים קודמים בבעלי חיים. לבסוף, אין ראיות של דחייה של מערכת החיסון לאחר 90 יום. עובדה שלדבריו מצביעה על פרופיל בטיחות גבוה.

 

"כנראה מדובר בפרופיל הבטיחות הטוב ביותר שיכולנו לקוות לו לכן, אנחנו מאוד מרוצים" הוסיף גרינווד "נכון להיום, יש לנו משתתף בודד בניסוי בגלל הגדרה קפדנית מאוד בקריטריוני הכללה ואי הכללה לניסוי. אנחנו עושים מאמצים כדי להפוך את ההרשמה לניסוי לקלה ונגישה יותר לאנשים רבים יותר". 

 

החוקרים מבקשים כעת להרחיב את קריטריוני ההכללה ולכלול חולים עם פגיעה נוירולוגיות ב- T11.

 

עד כאן הכל נראה טוב ויפה. מיליוני אנשים ממתינים לתוצאות הניסוי בציפייה וכל שנותר לעשות זה לקוות שהניסוי ימשיך לספק תוצאות חיוביות.
 

 

מתוך-Geron.com

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן