מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותהתפתחות אנמיה וגורמי סיכון קרדיווסקולריים בחולים עם מחלת כליות כרונית בינונית

התפתחות אנמיה וגורמי סיכון קרדיווסקולריים בחולים עם מחלת כליות כרונית בינונית

אנמיה וגורמי סיכון לבביים מתפתחים בחולים עם מחלת כליות כרונית בינונית, ובעיקר בחולים סכרתיים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

קיים מעט מידע על התפתחות של אנמיה בשלבים המוקדמים יותר של מחלת כליות כרונית. מטרת המחקר הנוכחי היתה להעריך התפתחות של אנמיה חדשה משנית למחלת הכליות, בחולים שאינם אנמייים עם מחלת כליות כרונית קלה-בינונית, הנמצאים במעקב במרפאות נפרולוגיות.

 

במחקר נכללו חולים מבוגרים בגילאים 18-78, עם מחלת כליות כרונית בינונית (דרגה 3), ללא אנמיה. המחקר בוצע במס' מרכזים רפואיים והמעקב אחר החולים נמשך כ-3 שנים.

 

במחקר נכללו 432 חולים, בגיל ממוצע של 63.6 שנים, 70% מהם גברים. הסיבות העיקריות למחלת הכליות הכרונית היו - מחלות גלומרולריות (11.6%), מחלות אינטרסטיציאליות (10.4%), מחלות וסקולריות (29.4%) וסוכרת (16.9%).

 

ב-33.8% מהחולים היתה סכרת נילווית. ב-69% מהחולים היתה הפרעה בשומנים בדם וב-93% מהחולים היה יתר לחץ דם.

 

כעבור שנה של מעקב, 12.4% מהחולים פיתחו אנמיה, וזאת למרות קצב התקדמות איטי של מחלת הכליות הכרונית.

 

נמצא כי החולים הסכרתיים היו עם שכיחות מוגברת יותר של אירועים קרדיווסקולריים (50% לעומת 24.5% בחולים ללא סכרת), וכן מידת איזון גורמי הסיכון הקרדיווסקולריים שלהם היתה גרועה יותר לעומת חולים ללא סכרת.

 

בחולים סכרתיים 13.4% מעשנים, לעומת 8.6% בחולים ללא סכרת. השמנה קיימת ב-33.6% מהחולים הסכרתיים לעומת 25.3% בחולים ללא סכרת. בחולים הסכרתיים נמצאו ערכי לחץ דם לא מאוזנים בשכיחות מוגברת וכן מידת הפרוטאינוריה היתה גבוהה יותר משמעותית.

 

החוקרים הסיקו כי כ-12.4% מהחולים עם מחלת כליות כרונית בינונית, מפתחים אנמיה תוך שנה של מעקב. החולים הסכרתיים בעלי גורמי סיכון רבים יותר לארועים קרדיווסקולריים והם פחות מאוזנים לעומת החולים עם מחלת כליות כרונית שאינם סכרתיים.

 

www.informaworld.com/smpp/content~content=a918096703~db=all~jumptype=rss

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה