מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהתעמלות "ירוקה" משפרת את בריאות הנפש

התעמלות "ירוקה" משפרת את בריאות הנפש

מחקר: רק חמש דקות של התעמלות ב"מרחב ירוק" כמו פארק, יכולות לשפר את הבריאות הנפשית


האפקט הגדול ביותר נצפה תוך חמש דקות של פעילות ירוקה (צילום: אתר סטוק פוטוז)
האפקט הגדול ביותר נצפה תוך חמש דקות של פעילות ירוקה (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

פעילות גופנית בטבע יכולה לשפר את תחושת הרווחה האישית, להרגיע ולשפר את הבריאות הנפשית. אין לכם זמן לזה? חמש דקות של פעילות בחוץ יעשו את העבודה. מחקר חדש מראה כי גם כמויות קטנות של פעילות ירוקה הן בעלות השפעה משמעותית על בריאות הנפש.


יותר ויותר עדויות נאספות על כך ששילוב פעילויות כמו הליכה או רכיבה על אופניים יחד עם טבע, משפר את הרווחה האישית ומפחית את הסיכון למחלות נפש. אבל, עד היום לא היה ברור כמה זמן של פעילות ירוקה מספיק כדי שהיא תועיל לנפש.


במחקר הנוכחי, חוקרים בריטיים בחנו מידע שנאסף על 1,252 אנשים שהשתתפו בעשרה מחקרים שונים. החוקרים טוענים כי לראשונה בספרות המדעית, הם הצליחו להראות את יחס ה'מינון- תגובה' של ההשפעות החיוביות של הטבע על בריאות הנפש.


המחקר מצא שיפורים משמעותיים ומאוד מהירים במצב הרוח, ההערכה העצמית ותחושת הרווחה האישית בקרב אנשים שהשקיעו חמש דקות בפעילות ירוקה כמו פעילות בפארק, עבודה בגינה שבחצר האחורית או הליכה בשביל טבעי.


החוקרים בחנו פעילויות חוץ מסוגים שונים, כולל הליכה, גינון, נסיעה על אופניים, דיג ורכיבה על סוסים, במקומות כמו פארקים, גינות ושבילים בטבע. האפקט הגדול ביותר נצפה תוך חמש דקות של פעילות בלבד. ככל שמשך הזמן בו בוצעה התעמלות בסביבה ירוקה היה ארוך יותר, האפקט החיובי גדל והיה ברור, אבל בתשואה נמוכה יותר ביחס לזמן המתארך.


המחקר שפורסם בכתב העת Environmental Science and Technology journal הראה כי שינויים בבריאות הפיזית והנפשית היו משמעותיים במיוחד בצעירים ובסובלים ממחלות נפש. אבל, אנשים מכל הגילאים והקבוצות החברתיות הרוויחו מהפעילות.


כל הסביבות הטבעיות היטיבו עם הנחקרים, כולל פארקים בסביבה עירונית. האפקט הגדול ביותר נמצא כשההתעמלות התבצעה באזור ירוק שהכיל גם מים כגון אגם או נהר.


החוקרים מסבירים כי לפי הספרות המדעית, שיפורים קצרי טווח בבריאות הנפשית מועילים לבריאות בטווח הארוך. לדבריהם, אם אנשים יטפלו בעצמם יותר באמצעות פעילות גופנית ירוקה , הפוטנציאל לתועלת לאדם, לחברה ולתקציבי שירותי הבריאות, הוא גדול. ומסתבר שזה לא דורש יותר מידי.

 

 

http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/es903183r

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה