בני משפחה מטפלים
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
התסמינים של פרקינסון הם לא רק רעידות בידיים - כל המידע שחשוב לדעת על מחלת פרקינסון (ערך חדש באתר ויקירפואה)
פרקינסון היא מחלה ניוונית נוירולוגית נפוצה עם ביטויים מוטוריים ולא מוטוריים. מהלך מחלת הפרקינסון הוא מתקדם אך קצב התקדמות המחלה שונה בין החולים. המחלה נוטה להיות אסימטרית, אך עם השנים מערבת את שני צדי הגוף. נכון ל-2024 אף טיפול לא הוכח כמרפא, או מאט, את קצב התקדמות מחלת הפרקינסון אולם קיימים טיפולים תרופתיים ולא תרופתיים יעילים לטיפול בסימפטומים של המחלה. לאבחנה נכונה של המטופל ולטיפול תואם, חשיבות מכרעת בשליטה על הסימפטומים ועל איכות החיים של המטופל ובני משפחתו.
מחלת פרקינסון תוארה לראשונה בשנת 1817 על ידי האיש על שמו היא נקראת - ג'יימס פרקינסון. בעבר נטו ליחס למחלה סימפטומים מוטוריים בלבד, אולם מצטברות עדויות לגבי מעורבות של מגוון גדול של סימפטומים לא מוטוריים אשר פעמים רבות גורמים להפרעה תפקודית ניכרת, יותר מאשר הסימפטומים המוטוריים.קיימים טיפולים מגוונים לא תרופתיים, תרופתיים פומיים, משאבות וניתוחיים, המסייעים בטיפול במגוון התסמינים של מחלת פרקינסון. טיפול רב מקצועי, רצוי על ידי אנשי צוות המיומנים בטיפול בחולי פרקינסון, בצורה קבועה, מסייע לטיפול בתסמינים ולשיפור איכות הטיפול בחולים. בשנים הקרובות צפויה כניסה של טיפולים תרופתיים וטכנולוגיות טיפוליות חדשות, שעשויות לשנות דרמטית את מהלך המחלה, לעכב את התקדמותה, וייתכן שאף לרפאה.
ערך חדש ומקיף אודות המחלה עלה לאחרונה באתר ויקירפואה, הכולל כ-7000 ערכים שונים בתחום הרפואה. בין השאר תמצאו בו מידע אודות הרקע למחלה, סימפטומים מוטורים ולא מוטוריים שכיחים, הגורמים להתפתחות המחלה, מידע אודות מהלך המחלה -אפדימיולוגיה, פתולוגיה ואבחון - כולל אבחנה מבדלת ואבחון באמצעות הדמיית מוחית. בנוסף מוקדש פרק נרחב מאד לנושא הטיפולים למחלה - טיפולים לא תרופתיים, טיפולים ייעודים להפרעה המוטורית, טיפולים להפרעות הלא מוטוריות ומידע מקיף על כל התרופות הקיימות בשוק, הישנות והחדשות) וכן אודות תרופות בפיתוח.
לערך המלא לחצו כאן
את הערך כתב ד"ר מאיר קסטנבאום.