מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותהתגלו תאי גזע של ריאה

התגלו תאי גזע של ריאה

לראשונה אותרו תאי גזע של ריאה המסוגלים ליצור מחדש חלקים שונים של הריאה


 התגלית אולי תביא לטיפולים חדשים למחלות ריאה (צילום: panthermedia)
התגלית אולי תביא לטיפולים חדשים למחלות ריאה (צילום: panthermedia)

 

חוקרים הצליחו לראשונה לאתר תאי גזע של ריאות. התגלית שפורסמה בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine עשויה לפתוח את הדלת לטיפולים שיחדשו או יחליפו רקמת ריאה בחולים הסובלים ממחלות של דרכי הנשימה כמו אמפיזמה, COPD או יתר לחץ דם ריאתי.

 

תאי גזע הם תאים שקיימים קודם ללא מאפיינים ספציפיים לאיבר, אבל הם יכולים להתחלק ולהפוך כמעט לכל סוג של תא בגוף האנושי. תאי הגזע מפוזרים ברחבי הגוף, ומדענים רבים מנסים להשתמש ביכולת ההתחדשות שלהם כדי לתקן איברים בגוף כמו למשל הלב.

 

במחקר הנוכחי, חוקרים מבית החולים Brigham & Women's Hospital ומאוניברסיטת הרווארד, הראו כי בניגוד לאמונה הרווחת, גם בריאה שמורכבת מתאים מסוגים שונים מאוד, יש תאי גזע. החוקרים הצליחו לזהות תאי גזע בדגימות של 21 ריאות אנושיות רגילות, ואז לגדלם במבחנות. הם גרמו לתאים להתפתח לסוגים שונים של תאי ריאה, כמו תאים של כלי דם ותאי אפיתל.

 

בשלב הבא הם הזריקו תאי גזע לעכברים שריאותיהם נפגעו. לאחר כשבועיים העכברים הצליחו לחדש חלק משמעותי בריאה, ולבסוף ליצור מחדש רקמות תאים מסוגים שונים.

 

התאים שהחוקרים איתרו הם בעלי תכונות בסיסיות של תאי גזע: הם יכולים להתחלק לתאים חדשים, להפוך לסוגים שונים של תאים, ולתפקד גם כאשר מעבירים אותם לסביבה חדשה.

 

החוקרים מציינים כי יש עוד עבודה רבה עד שלתאים האלו יהיו השלכות על בני אדם. החוקרים יבדקו את תאי הגזע בחיות גדולות יותר, ורק לאחר מכן יתחילו לבצע ניסויים בבני אדם.

 

 

לפרטים מלאים באתר בית החולים BWH

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה