מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםהתגברות על חסמים לירידה במשקל: מדריך מעשי להצלחה

התגברות על חסמים לירידה במשקל: מדריך מעשי להצלחה

ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה ובטיפול בהשמנה, סוקרת את החסמים הנפוצים ביותר לירידה במשקל, ומציעה פתרונות מעשיים המאפשרים להתגבר עליהם

מאת ד"ר אסנת רזיאל, המרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל
תגובות 0

(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ירידה במשקל היא מסע מאתגר שרבים מאיתנו מתמודדים איתו. לעתים קרובות אנחנו מתחילים בהתלהבות רבה, אבל מוצאים את עצמנו נתקלים במכשולים בדרך. אם גם אתם מרגישים תקועים במאמציכם לרדת במשקל, אתם לא לבד. ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה ובטיפול תרופתי והוליסטי בהשמנה, סוקרת את החסמים הנפוצים ביותר לירידה במשקל ומציעה פתרונות מעשיים להתגבר עליהם.

 

חוסר מוטיבציה: למצוא את ה"למה" שלכם

 

אחד החסמים הגדולים ביותר לירידה במשקל הוא פשוט חוסר מוטיבציה. אנחנו מתחילים בכוונות טובות, אבל עם הזמן המוטיבציה דועכת. כיצד נשמור על המוטיבציה לאורך זמן?

 

טיפ 1: חפרו עמוק

 

קחו לעצמכם זמן לחשוב באמת למה אתם רוצים לרדת במשקל. האם זה כדי לשפר את הבריאות? להרגיש יותר אנרגטיים? לחזק את הביטחון העצמי? לשחק עם הילדים בלי להתעייף? ככל שהסיבה שלכם תהיה משמעותית יותר עבורכם, כך יהיה לכם קל יותר להתמיד.

 

לדוגמה, דנה בת ה-35 החליטה לרדת במשקל כי היא רצתה להיות מסוגלת לרוץ מרתון. המטרה הזו נתנה לה מוטיבציה חזקה להתמיד באימונים ובתזונה נכונה, גם כשהיה קשה.

 

טיפ 2: הציבו יעדים ספציפיים

 

במקום להגיד "אני רוצה לרדת במשקל", קבעו יעדים ספציפיים ומדידים. למשל: "אני רוצה לרדת 5 ק"ג בחודשיים הקרובים" או "אני רוצה להיות מסוגל לרוץ 5 ק"מ ברצף תוך חודשיים".

 

טיפ 3: עקבו אחר ההתקדמות

 

נהלו יומן שבו תתעדו את המשקל, מדדי הגוף, ואפילו תמונות "לפני ואחרי". חגגו כל הישג, גם אם הוא קטן. זה יעזור לכם לראות את ההתקדמות ולשמור על המוטיבציה.

 

טיפ 4: התמקדו בניצחונות מעבר למשקל

 

זכרו שהצלחה לא נמדדת רק במספר על המשקל. שימו לב לשיפורים באנרגיה, באיכות השינה, במצב הרוח. אלה "ניצחונות מעבר למשקל" שיכולים לתת לכם מוטיבציה רבה.

 

אכילה רגשית: להתמודד עם הרגשות במקום לבלוע אותם

 

אכילה רגשית היא אחד החסמים המשמעותיים ביותר לירידה במשקל. רבים מאיתנו פונים לאוכל כדי להתמודד עם מתח, שעמום, עצב או רגשות אחרים. איך מתגברים על זה?

 

טיפ 1: זהו את הטריגרים

 

התחילו לשים לב מתי אתם אוכלים מסיבות רגשיות. האם זה קורה כשאתם מרגישים לחוצים בעבודה? כשאתם משועממים בערב? נסו לזהות את הדפוסים.

 

טיפ 2: מצאו חלופות בריאות

 

במקום לפנות לאוכל, מצאו דרכים אחרות להתמודד עם רגשות. זה יכול להיות:

 

- הליכה קצרה

- שיחה עם חבר

- מדיטציה או נשימות עמוקות

- כתיבה ביומן

- תחביב שאתם אוהבים

 

יעל, למשל, גילתה שהיא נוטה לאכול הרבה כשהיא מרגישה לחוצה. במקום זאת, היא התחילה לצאת להליכה קצרה של 10 דקות בכל פעם שהרגישה מתח. זה עזר לה להרגיע את עצמה בלי לפנות לאוכל.

 

חלופות בריאות כמו הליכה קצרה, שיחה עם חבר ומדיטציה, עשויות להסיח את הדעת מאכילה רגשית (צילום: Shutterstock)

 

טיפ 3: תרגלו אכילה מודעת

 

כשאתם כן אוכלים, עשו זאת בתשומת לב מלאה. שבו ליד שולחן, ללא הסחות דעת כמו טלוויזיה או טלפון. טעמו כל ביס, לעסו לאט, והקשיבו לתחושות הרעב והשובע של הגוף.

 

לחץ חברתי: להתמודד עם סיטואציות חברתיות

 

אירועים חברתיים, ארוחות משפחתיות, או יציאות עם חברים יכולים להוות אתגר גדול כשמנסים לשמור על תזונה בריאה. איך מתמודדים עם זה?

 

טיפ 1: תקשרו את המטרות שלכם

 

שתפו את המשפחה והחברים במטרות שלכם. הסבירו להם למה זה חשוב לכם ובקשו את תמיכתם. רוב האנשים ישמחו לעזור כשהם מבינים את החשיבות.

 

טיפ 2: תכננו מראש

 

לפני אירועים חברתיים, תכננו מה תאכלו. אם אתם הולכים למסעדה, בדקו את התפריט מראש ובחרו אפשרויות בריאות יותר. אם זו ארוחה משפחתית, הציעו להביא מנה בריאה שאתם יכולים לאכול.

 

טיפ 3: אל תפחדו להגיד "לא"

 

זה בסדר להגיד "לא, תודה" כשמציעים לכם אוכל שאינו מתאים לתוכנית שלכם. אתם לא חייבים להסביר או להתנצל.

 

רון, למשל, היה רגיל לאכול פיצה עם חבריו כל יום שישי. כשהתחיל לשמור על תזונה, הוא הציע לחבריו לנסות מסעדות אחרות שיש בהן גם אפשרויות בריאות יותר. בהתחלה היה קשה, אבל עם הזמן החברים התרגלו והתחילו אפילו ליהנות מהגיוון.

 

חוסר זמן: לשלב אורח חיים בריא בלוח זמנים עמוס

 

אחד התירוצים הנפוצים ביותר לאי שמירה על אורח חיים בריא הוא "אין לי זמן". איך משלבים תזונה נכונה ופעילות גופנית בלוח זמנים עמוס?

 

טיפ 1: תכנון ארוחות מראש

 

הקדישו זמן בסוף השבוע לתכנן את הארוחות לשבוע הקרוב. הכינו כמויות גדולות של אוכל בריא שאפשר לחמם במהלך השבוע. זה יחסוך לכם זמן ויעזור להימנע מאכילת ג'אנק פוד כשאתם עסוקים.

 

טיפ 2: מצאו הזדמנויות לפעילות גופנית

 

לא חייבים ללכת לחדר כושר כדי להתאמן. חפשו דרכים לשלב פעילות גופנית ביום-יום:

 

- עלו במדרגות במקום במעלית

- לכו או רכבו על אופניים לעבודה אם אפשר

- עשו שיחות טלפון תוך כדי הליכה

- עשו תרגילי כושר קצרים בזמן שאתם צופים בטלוויזיה

 

רכבו על אופניים למקום העבודה (צילום: Shutterstock)

 

טיפ 3: תעדפו את הבריאות שלכם

 

זכרו שהבריאות שלכם היא השקעה. אם תקדישו זמן לאכול נכון ולהתאמן עכשיו, תחסכו זמן, וגם כסף, בטיפולים רפואיים בעתיד.

 

מיכל, אמא לשלושה ומנהלת בכירה, חשבה שאין לה זמן להתאמן. היא התחילה לקום 30 דקות מוקדם יותר בבוקר כדי לעשות אימון קצר בבית. בהתחלה היה קשה, אבל היא גילתה שזה נותן לה יותר אנרגיה ליום כולו.

 

פלטו במשקל: להתגבר על קיפאון בירידה במשקל

 

לעתים קרובות, אחרי תקופה של ירידה במשקל, אנחנו מגיעים ל"פלטו" - נקודה שבה המשקל מפסיק לרדת למרות שאנחנו ממשיכים באותה תזונה ופעילות גופנית. זה יכול להיות מתסכל מאוד. איך מתגברים על זה?

 

טיפ 1: שנו את השגרה

 

הגוף שלנו מסתגל לשגרה. נסו לגוון את האימונים שלכם - אם אתם רגילים לרוץ, נסו שחייה או אימוני כוח. שנו גם את התזונה - אולי הגיע הזמן להפחית עוד קצת קלוריות או לשנות את היחס בין אבות המזון.

 

טיפ 2: בדקו את הכמויות

 

לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו אוכלים פחות ממה שאנחנו באמת אוכלים. נסו לעקוב אחרי האכילה שלכם במשך כמה ימים, כולל מדידת כמויות. יתכן שתגלו שאתם אוכלים יותר ממה שחשבתם.

 

טיפ 3: התמקדו במדדים אחרים

 

זכרו שהמשקל הוא רק מדד אחד. גם אם המשקל לא יורד, יתכן שאתם מאבדים שומן ובונים שריר. מדדו היקפים, שימו לב לאיך הבגדים מתאימים, ובדקו את רמת האנרגיה והכושר שלכם.

 

אורי הגיע לפלטו אחרי שירד 10 ק"ג. במקום להתייאש, הוא החליט להתחיל אימוני כוח בנוסף לריצות שלו. אמנם המשקל לא ירד הרבה, אבל הוא ראה שינוי משמעותי במראה הגוף שלו ובכוח שלו.

 

אכילת לילה: להתגבר על הפיתוי הלילי

 

רבים מאיתנו מוצאים את עצמם אוכלים יותר מדי בשעות הערב והלילה. זה יכול להיות בגלל שעמום, הרגל, או פשוט כי האוכל יותר נגיש כשאנחנו בבית. איך מתגברים על זה?

 

טיפ 1: צרו שגרת ערב

 

במקום לאכול, מצאו פעילויות אחרות שיעזרו לכם להירגע בערב. זה יכול להיות קריאת ספר, מדיטציה, או תרגילי מתיחות קלים.

 

טיפ 2: צחצחו שיניים מוקדם

 

צחצחו שיניים מיד אחרי ארוחת הערב. זה יכול לשמש כ"סימן" לגוף ולמוח שהאכילה הסתיימה להיום.

 

טיפ 3: הרחיקו פיתויים

 

אל תשמרו חטיפים ומזונות מפתים בבית. אם אין אותם בהישג יד, יהיה לכם קל יותר להימנע מאכילה מיותרת.

 

טיפ 4: אכלו ארוחת ערב מאוזנת

 

ודאו שארוחת הערב שלכם מכילה חלבון ושומן בריא. זה יעזור לכם להרגיש שבעים לאורך זמן ויפחית את הרצון לנשנש בהמשך הערב.

 

לדוגמה, שירה הייתה רגילה לאכול חטיפים בכל ערב מול הטלוויזיה. היא החליטה להחליף את החטיפים בתה צמחים ולקרוא ספר במקום לצפות בטלוויזיה. בהתחלה היה לה קשה, אבל אחרי כמה שבועות היא הרגישה שהיא ישנה טוב יותר וגם ירדה במשקל.

 

עוד על אכילה לילית

 

חוסר ידע תזונתי: להבין מה באמת בריא

 

לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו אוכלים בריא, אבל בעצם חסר לנו ידע בסיסי על תזונה נכונה. איך מתגברים על זה?

 

טיפ 1: למדו את הבסיס

 

השקיעו זמן בלמידה על עקרונות התזונה הבסיסיים. הבינו מהם אבות המזון, כמה קלוריות יש במזונות שונים, ומהי תזונה מאוזנת.

 

טיפ 2: קראו תוויות מזון

 

התרגלו לקרוא תוויות מזון. שימו לב לגודל המנה, לכמות הקלוריות, לסוכרים ולשומנים.

 

טיפ 3: התייעצו עם מומחה

 

אם אפשר, התייעצו עם דיאטנית. היא תוכל לתת לכם תוכנית תזונה מותאמת אישית ולענות על שאלות ספציפיות.

 

טיפ 4: היזהרו ממידע מוטעה

 

יש הרבה מידע מוטעה ברשת. הקפידו לקבל מידע ממקורות מהימנים ומבוססי מחקר.

 

יוסי חשב שהוא אוכל בריא כי הוא החליף את כל הפחמימות בלחם מחיטה מלאה. אחרי שהתייעץ עם דיאטנית, הוא הבין שהוא צריך לאזן את התזונה שלו עם יותר ירקות וחלבונים רזים. התוצאה הייתה ירידה במשקל ועלייה באנרגיה.

 

סופרמרקט בישראל. מומלץ לבדוק את תוויות המזון (צילום: Shutterstock)

 

מגבלות כלכליות: לאכול בריא בתקציב מוגבל

 

לעתים קרובות אנשים חושבים שאכילה בריאה היא יקרה מדי. אבל זה לא חייב להיות כך. איך אוכלים בריא בתקציב מוגבל?

 

טיפ 1: תכננו ארוחות מראש

 

תכנון מראש יעזור לכם לקנות רק מה שאתם צריכים ולהימנע מקניות מיותרות.

 

טיפ 2: קנו מזון עונתי

 

פירות וירקות עונתיים הם בדרך כלל זולים יותר וטעימים יותר.

 

טיפ 3: קנו בכמויות גדולות

 

מוצרים יבשים כמו אורז, שעועית, ועדשים הם זולים יחסית כשקונים בכמויות גדולות ומחזיקים מעמד לאורך זמן.

 

טיפ 4: בשלו בבית

 

בישול ביתי הוא כמעט תמיד זול יותר מאוכל מוכן או אכילה במסעדות.

 

טיפ 5: השתמשו בחלבונים זולים

 

ביצים, עדשים, ושעועית הם מקורות חלבון זולים ובריאים.

 

דנה, אם חד-הורית עם תקציב מוגבל, חשבה שהיא לא יכולה להרשות לעצמה לאכול בריא. היא התחילה לתכנן את הארוחות שלה מראש, לקנות ירקות עונתיים, ולבשל בכמויות גדולות בסופי שבוע. היא גילתה שהיא חוסכת כסף ואוכלת בריא יותר.

 

חוסר תמיכה: להתמודד כשהסביבה לא תומכת

 

לפעמים הסביבה שלנו - משפחה, חברים, או עמיתים לעבודה - לא תומכת במאמצים שלנו לרדת במשקל. זה יכול להיות מאוד מתסכל. איך מתמודדים עם זה?

 

טיפ 1: תקשרו את הצרכים שלכם

 

הסבירו לאנשים הקרובים אליכם למה חשוב לכם לשמור על אורח חיים בריא. בקשו מהם תמיכה ספציפית - למשל, לא להציע לכם ממתקים.

 

טיפ 2: מצאו קבוצת תמיכה

 

אם אין לכם תמיכה בבית, חפשו קבוצות תמיכה מקוונות או בקהילה שלכם. לפעמים קל יותר כשיש אנשים שמבינים את האתגרים שלכם.

 

טיפ 3: היו דוגמה חיובית

 

במקום לנסות לשכנע אחרים, פשוט המשיכו בדרככם. לעתים קרובות, כשאנשים רואים את השינוי החיובי אצלכם, הם יתחילו לתמוך ואולי אפילו להצטרף.

 

טיפ 4: התמקדו בעצמכם

 

זכרו שבסופו של דבר, הבריאות שלכם היא האחריות שלכם. אל תתנו לחוסר תמיכה של אחרים לעצור אתכם.

 

רותי התחילה לרדת במשקל, אבל בעלה המשיך לקנות חטיפים ולהזמין פיצות. במקום לכעוס, היא הסבירה לו כמה חשוב לה לשפר את בריאותה. היא גם התחילה להכין ארוחות טעימות ובריאות לשניהם. לאט לאט, בעלה התחיל לתמוך במאמציה ואפילו הצטרף אליה בשינוי אורח החיים.

 

חוסר סבלנות: להתמודד עם תהליך איטי

 

ירידה במשקל היא בדרך כלל תהליך איטי, וזה יכול להיות מתסכל. איך מתמודדים עם חוסר הסבלנות?

 

טיפ 1: קבעו יעדים ריאליים

 

ירידה של 1-0.5 ק"ג בשבוע נחשבת בריאה ובת-קיימא. אל תצפו לתוצאות מהירות יותר מזה.

 

טיפ 2: חגגו הצלחות קטנות

 

שימו לב לשינויים קטנים – בגדים שמתאימים טוב יותר, עלייה באנרגיה, שיפור בשינה. כל אלה הם סימנים להתקדמות.

 

טיפ 3: תעדו את ההתקדמות

 

צלמו תמונות "לפני ואחרי", מדדו היקפים, ותעדו איך אתם מרגישים. לפעמים קשה לראות שינויים יום-יומיים, אבל כשמסתכלים אחורה אפשר לראות כמה התקדמתם.

 

טיפ 4: התמקדו בתהליך, לא רק בתוצאה

 

במקום להתמקד רק במספר על המשקל, תנו לעצמכם קרדיט על ההרגלים הבריאים שאתם מפתחים.

 

אבי רצה לרדת 20 ק"ג והתאכזב כשירד רק 2 ק"ג בחודש הראשון. אבל כשהוא הסתכל על התמונות שלו מלפני חודש, הוא ראה שינוי ברור. הוא גם שם לב שהוא ישן טוב יותר והרגיש יותר אנרגטי. זה עזר לו להבין שהוא בדרך הנכונה, גם אם התהליך איטי.

 

סיכום: המפתח להצלחה ארוכת טווח

 

ירידה במשקל היא מסע, לא יעד. זה תהליך שדורש סבלנות, התמדה, ונכונות ללמוד ולהשתנות. הנה כמה נקודות מפתח לזכור:

 

1. היו סבלניים עם עצמכם: שינוי הרגלים לוקח זמן. אל תצפו לתוצאות מיידיות.

2. התמקדו בבריאות, לא רק במשקל: ירידה במשקל היא רק חלק מהתמונה. שיפור באנרגיה, במצב הרוח, ובאיכות החיים הם גם הישגים חשובים.

3. מצאו מה עובד עבורכם: אין פתרון אחד שמתאים לכולם. נסו דברים שונים עד שתמצאו את השיטה שעובדת הכי טוב עבורכם.

4. בנו מערכת תמיכה: בין אם זו משפחה, חברים, או קבוצת תמיכה מקוונת, חשוב שיהיו לכם אנשים שתומכים במאמצים שלכם.

5. למדו מכישלונות: אם הייתה לכם נפילה, אל תוותרו. במקום זאת, נסו להבין מה גרם לכך וכיצד תוכלו להתמודד טוב יותר בפעם הבאה.

6. חגגו הצלחות: תנו לעצמכם קרדיט על כל הישג, גם אם הוא נראה קטן.

7. שמרו על גמישות: החיים מלאים בהפתעות. היו מוכנים להתאים את התוכנית שלכם כשצריך.

 

זכרו, המטרה היא לא רק לרדת במשקל, אלא לפתח אורח חיים בריא שתוכלו לשמור עליו לאורך זמן. עם הכלים והטיפים שהצגנו כאן, אתם מצוידים טוב יותר להתמודד עם החסמים שעומדים בדרככם.

 

אל תשכחו - כל צעד קטן הוא צעד בכיוון הנכון. גם אם הדרך נראית ארוכה, כל יום שבו אתם עושים בחירות בריאות יותר הוא יום של הצלחה. אתם יכולים לעשות את זה!

 

ד"ר אסנת רזיאל היא רופאה מומחית לכירורגיה וטיפול בהשמנה, מנהלת מרכז לטיפול בהשמנת יתר באסיא מדיקל

 

עדכון אחרון: ינואר 2025