מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
השתלת לב פועם
אישה עברה השתלת לב מסוג חדש במסגרתה מושתל לב פועם במקום לב שהוחזק בצידנית עם קרח
אישה בת 40 מלוס אנג'לס היא אחת מקבוצה קטנה של כ- 100 חולים שעברו השתלת "לב פועם", ניתוח ניסיוני שיכול לשנות את תחום ההשתלות בעתיד. כך דיווחה סוכנות הידיעות AP.
האישה שסבלה מזאבת, מחלה בה המערכת החיסונית של הגוף תוקפת את האיברים, עברה את ההשתלה המיוחדת כחלק מניסוי חדש שנערך באוניברסיטת קליפורניה שמטרתו להשוות את הבטיחות והיעילות של השיטה החדשה בה משתילים לב פועם, לשיטה הסטנדרטית. היא עברה את הניתוח לפני מספר חודשים, ומצבה טוב.
השתלות לב מסורתיות נעשות עם לב בו אין זרימת דם, המועבר למושתל בצידנית מלאה בקרח, מצב בו הלב יכול להחזיק שעות בודדות ולכן ההשתלה היא בעצם מרוץ נגד הזמן.
לעומת זאת, השיטה החדשה- OCS, מסתמכת על קופסא מיוחדת שמזינה את הלב בדם חמים עם חמצן, המועשר בחומרים מזינים, בעת שהוא פועם מחוץ לגוף, לפני שהוא מושתל במטופל. הרופאים מקווים כי השיטה החדשה תאריך את חיי האיבר להשתלה כשהוא מחוץ לגוף, שמצבו עלול להתדרדר כשהוא לא מקבל אספקה של דם.
המומחים מסבירים כי באמצעות כך שמשמרים את האיבר במצב פיזיולוגי קרוב למושלם, השיטה תפחית את הפגיעה ותעזור להאריך את חיי האיברים, מה שגם יכול לשפר את תוצאות הטיפול באמצעות פחות סיכון לדחייה ושהות קצרה יותר במחלקת טיפול נמרץ ובבית החולים בכלל.
אם הניסויים יראו כי הטכנולוגיה החדשה מצליחה לשמר את הלב לזמן ארוך יותר, היא תוכל לשנות את התחום של השתלת איברים. חולים הזקוקים להשתלה לא יהיו מוגבלים מבחינת מיקום- מכיוון שהאיבר יכול להחזיק יותר זמן בהובלה מאשר איבר שמועבר בצידנית קירור ולרופאים יהיה זמן לבדוק את הלב היטב ואת התאמתו למטופל, לפני ההשתלה.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
ד"ר דינה ראלט PhD
וואו...נשמע מרתק. מעניין אם הלב הפועם יעביר גם את הרגשות שהיו חבויים בו אצל התורם, למנותחת.