מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותהשתלת כליות "מסוכנות" הוכחה כמוצלחת

השתלת כליות "מסוכנות" הוכחה כמוצלחת

קבוצת כירורגים מבולטימור השתילו כליות שנכרתו עקב גידול קטן


קבוצת כירורגים משתילים מבולטימור מדווחים על הצלחת השתלת כליות שנכרתו עקב המצאות של גוש גידולי קטן.

 

5 חולים עברו השתלת כליה שהוצאה לאחר שאובחן בתוכה גוש גידולי קטן. הן התורמים והן החולים המושתלים קיבלו הסבר מפורט על הסיכון שבהשתלה מסוג זה, ובעיקר הסיכון להישנות הגידול, הפעם בגופם.

 

המחסור באיברים זמינים הוביל קבוצה זו לפתח טכניקה ניתוחית של השתלת כליות אלו. הכליות עם הגידול הוצאו בשלמותן מן התורם, הושמו ע"ג קרח. המנתחים ביצעו כריתה שלמה של כל גוש שנראה לעין. נבחרו רק כליות עם גושים קטנים בקוטר של עד 2.3 ס"מ, שבאופן רגיל, הניתוח שהיה נעשה לתורם היה רק כריתה חלקית של הכליה.

 

לאחר כריתת הגוש בשלמותו עם שוליים נקיים, הכליה הושתלה. אחד המושתלים נפטר במהלך המעקב בשל תאונת דרכים. שאר 4 המושתלים עדיין בחיים לאחר 9-41 חודשי מעקב, ללא עדות להישנות הגידול, ועם שתל מתפקד.

 

יתכן כי בעתיד טכניקה זו, באם תוכיח עצמה כבטוחה דיה, תהווה פתרון למחסור באיברים זמינים. יתכן שיהיה צורך לבחור חולים מסויימים לעבור השתלה מסוג זה, למשל חולים הצפויים לאורך חיים קצר וכדומה.

 

news.bbc.co.uk/2/hi/health/8398770.stm

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה

הרעיון כולו נובע אני מניחה מתוך הכרת המהלך הרגיל של גידולים בכליה. אנשים אצלם מגלים במקרה גידול בכליה של 1-3 ס"מ, עוברים בדר"כ ניתוח לכריתה חלקית של חלק הכליה עם הגידול, ובדר"כ זה פותר את הבעיה והם נותרים בריאים, ללא הישנות הגידול לאורך שנים רבות.

מתוך זה בחרו את המקרים הללו. כמובן שהמושתלים היו מודעים לסיכון, והחליטו כי הם מוכנים לקחת אותו.

אתה בהחלט צודק ש-4 מקרים ותקופת מעקב קצרה כזו, אינה אומרת לא כלום על התוצאות ארוכות הטווח

אני גם בהחלט לא יודעת האם זה היה נסיון "אתי"/מוסרי, אבל כנראה שהם קיבלו אישור לכך.

אברהם-פ.
07/12/09 20:21

ד"ר נעמי לוין-יינה,
אני תוהה ...
האם 4 (!) המושתלים שעדיין בחיים לאחר 9-41 חודשי מעקב, ללא עדות להישנות הגידול ועם שתל מתפקד, מהוים קבוצת מחקר ?
האם לפיח המאמר המקורי ספרו מושתלי כלייה "מתוקנת", שהסיפור לא נגמר "בטוב" ?
עד כמה יהיו מוכנים מושתלים לקבל כליה "משופצת" ?
שתי הערות:
1. האם רופא משתיל, יכול לדעת כמה גידולים בכליה הנתרמת יש וניתן יהיה להסיר, לפני "הקצירה", כדי לדעת מה הסיכון למקבל הכליה.
2. ה"מחקר" מזכיר לי בעלי מוסך, שמכניסים במכונית חלקי חילוף משופצים, מבלי לדעת כמה זמן יחזיק החלק המשופץ.