לחץ דם
מנהלי קהילה
השפעת התזונה על לחץ הדם
לתזונה השפעה רבה על התפתחות והחמרה של יתר לחץ דם
שכיחות וחומרת יתר לחץ דם מושפעת, בין היתר, מהתזונה ומצריכתם של מרכיבי מזון שונים. צריכה קלורית מוגברת והשמנת יתר, מהווים סיבה משמעותית ליתר לחץ דם.
השמנת יתר קשורה עם עליה בפעילות של מסלולים שונים בגוף, התורמים לעליה בערכי לחץ הדם, כגון שפעול של מערכת הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון, שפעול מערכת העצבים הסימפטטית, התפתחות תנגודת לאינסולין ועוד.
צריכה מוגברת של מלח נתרן חושפת להתפתחות ו/או החמרה של יתר לחץ דם. צריכת אלכוהול מוגברת ועישון מעלים אף הם את לחץ הדם, באופן חריף.
לעומת זאת, צריכת אשלגן מוגברת, חומצות שומן בלתי רוויות, חלבונים וכנראה גם ויטמין D, בשילוב עם פעילות גופנית סדירה, עשויים להוריד את לחץ הדם. שמירה על דיאטת DASH עם הגבלת נתרן בדיאטה, עשויים להפחית התפתחות והחמרה של יתר לחץ דם.
arjournals.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-nutr-010510-103954
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה