מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהשפעת התזונה על לחץ הדם

השפעת התזונה על לחץ הדם

לתזונה השפעה רבה על התפתחות והחמרה של יתר לחץ דם


שכיחות וחומרת יתר לחץ דם מושפעת, בין היתר, מהתזונה ומצריכתם של מרכיבי מזון שונים. צריכה קלורית מוגברת והשמנת יתר, מהווים סיבה משמעותית ליתר לחץ דם.

 

השמנת יתר קשורה עם עליה בפעילות של מסלולים שונים בגוף, התורמים לעליה בערכי לחץ הדם, כגון שפעול של מערכת הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון, שפעול מערכת העצבים הסימפטטית, התפתחות תנגודת לאינסולין ועוד.

 

צריכה מוגברת של מלח נתרן חושפת להתפתחות ו/או החמרה של יתר לחץ דם. צריכת אלכוהול מוגברת ועישון מעלים אף הם את לחץ הדם, באופן חריף.

 

לעומת זאת, צריכת אשלגן מוגברת, חומצות שומן בלתי רוויות, חלבונים וכנראה גם ויטמין D, בשילוב עם פעילות גופנית סדירה, עשויים להוריד את לחץ הדם. שמירה על דיאטת DASH עם הגבלת נתרן בדיאטה, עשויים להפחית התפתחות והחמרה של יתר לחץ דם.

 

arjournals.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-nutr-010510-103954

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה