מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותהשמנה מפחיתה סיכון לשברים

השמנה מפחיתה סיכון לשברים

מחקר: השמנת יתר מפחיתה את הסיכון לשברים אוסטיאופורוטים בנשים


85% מהשברים במחקר אירעו בנשים שלא היו עם השמנת יתר (צילום: Shutterstock)
85% מהשברים במחקר אירעו בנשים שלא היו עם השמנת יתר (צילום: Shutterstock)

 

ערכי BMI גבוהים מפחיתים סיכון לשברים בנשים, וצפיפות המינראלים בעצם אחראית להשפעה זו. כך עולה ממחקר שהוצג בכנס השנתי של הארגון האמריקני לחקר העצם והמינרלים.

 

החוקרים מאוניברסיטת גטבורג שבשבדיה התבססו על נתונים מ- 27 מדגמי אוכלוסיה שנערכו ביותר מ- 25 מדינות. הם מצאו כי בקרב כמעט 300,000 הנשים שהשתתפו במחקר, 85% מהשברים אירעו באלה שלא היו עם השמנת יתר (BMI של 30 ומעלה).

 

החוקרים מצאו שהסיכון לשברים אוסטיאופורוטים ושברי צוואר הירך היה נמוך יותר ככל שה- BMI היה גבוה יותר.

 

כך למשל, תועדו למעלה מ-2.5 שברים ל-100 שנות-אדם בנשים עם ערכי BMI בטווח 18.5 עד 25, בהשוואה לפחות מ-0.5 שברים באלו עם ערכי BMI בטווח 35 עד 40. בנשים עם ערכי BMI של 40 ומעלה שיעור השברים היה קרוב לאפס. החוקרים מצאו שהגורם המתווך בין השמנה לבין סיכון מופחת לשברים הוא צפיפות העצם.

 

משקל נמוך בנשים מבוגרות נחשב כגורם סיכון לשברים. גם משקל גבוה עשוי להעלות סיכון לשברים, עקב העוצמה הגבוהה של החבלה בנפילה. לפי תוצאות המחקר החדש, השמנה מגנה במידה מסוימת על העצם. יחד עם זאת, מדובר על השפעה מתונה.

 

כדי לאושש את תוצאות מחקר זה יש לבצע מחקרים נוספים בנושא. בכל אופן, כמובן שבשל הסכנות הבריאותיות הכרוכות בהשמנה, לא מומלץ להשמין כדי להוריד סיכון לשברים.

 

בנוסף, ייתכן שלא לכל השמנים יש סיכון מופחת לשברים. מחקר שפורסם לפני שנה הראה כי הצטברות שומן באזור הבטן עלולה להעלות את הסיכון לאוסטיאופורוזיס.

 

 

American Society for Bone and Mineral Research (ASBMR) 2011 Annual Meeting: Abstract 1036

 

אילת
13/11/11 23:05

 כמעט לא מתהלכות ואולי לכן לא שוברות את צואר הירך