מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהשמנה מעלה סיכון להתפתחות סוכרת יותר מגנטיקה

השמנה מעלה סיכון להתפתחות סוכרת יותר מגנטיקה

חוקרים מצאו כי במנותק מהסיכון הגנטי לפתח סוכרת סוג 2, השמנה מעלה כמעט פי 6 את הסיכון למחלה, והיא אף מסוכנת יותר מאורח חיים לא בריא שכולל עישון סיגריות והעדר פעילות גופנית סדירה


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ידוע כי סוכרת סוג 2 פורצת על רקע שילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים. באשר לגנטיקה, למעל לשליש מהסוכרתיים (39%) יש לפחות הורה אחד שאובחן במחלה, ואילו בהיבט הסביבתי, סוכרת סוג 2 נקשרה במחקרים לגורמי סיכון סביבתיים שונים ובראשם עודף משקל והשמנה. עתה נמצא במחקר נרחב כי השמנה מהווה גורם סיכון חמור בהרבה יותר מגנטיקה להתפתחות המחלה.

 

החוקרים ממספר מוסדות בדנמרק, לרבות אוניברסיטאות קופנהגן, אורהוס ואלבורג, ניתחו נתונים שנאספו על 9,556 נבדקים מתוך מחקר דני נרחב העוסק בתחום התזונה וסרטן, אשר מחציתם (49.5%) פיתחו סוכרת סוג 2 בתקופת המעקב שנמשכה 14.7 שנים בממוצע.

 

אורח חיים בריא הוגדר במחקר כהיענות לשלושה מתוך ארבעת הגורמים:  הימנעות מעישון סיגריות,צריכת אלכוהול מתונה (עד כוס משקה אלכוהולי ליום לאישה ועד שתי כוסות לגבר), פעילות גופנית סדירה והקפדה על תזונה בריאה. אורח חיים ממוצע הוגדר כהיענות לשניים מארבעת הגורמים ואורח חיים לא בריא הוגדר כשהייתה היענות רק לגורם אחד מתוך הארבעה או פחות מכך. 40% מהנבדקים סווגו עם אורח חיים בריא, 25% עם אורח חיים לא בריא ו-25% עם אורח חיים ממוצע.

 

במקביל, הנבדקים עברו סריקות גנטיות נרחבות, ובהתאם ל-213 שינויים גנטיים שנקשרו בעבודות לסוכרת – סווגו הנבדקים לשלוש קבוצות: סיכון גנטי גבוה לסוכרת סוג 2, סיכון גנטי ממוצע וסיכון גנטי נמוך למחלה. בסיכון גבוה זוהו 20% מהנבדקים, בסיכון ממוצע 60% ובסיכון נמוך 20% מהנבדקים.

 

נמצא כי גם היענות לאורח חיים בריא וגם שמירה על משקל תקין הורידו את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2, ללא קשר לסיכון הגנטי שהוגדר לכל נבדק. ההשפעה הגדולה ביותר על הסיכון לסוכרת הייתה למשקל. בעיקר בקרב אנשים בשנות החמישים המאוחרות לחייהם, הסיכון לפתח סוכרת סוג 2 היה גבוה כמעט פי 6 אצל אלו עם השמנת יתר, בהשוואה לאנשים במשקל תקין – הרבה יותר מאשר הסיכון שנמדד על רקע גורמי סיכון סביבתיים נוספים כגון עישון סיגריות ותזונה וכן יותר מהסיכון לאלו שיש להם נטייה גנטית לסוכרת סוג 2 במשפחה.

 

בחישוב מדויק, ולאחר נטרול משתנים מתערבים, השמנה העלתה פי 5.8 את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2, בעוד שסיכון גנטי גבוה העלה את הסיכון רק ב-80%, ואורח חיים לא בריא, כפי שהוגדר, העלה את הסיכון לסוכרת ב-20% בלבד.

 

כמו כן, בקבוצה שהוגדרה בסיכון גנטי נמוך לסוכרת, בהשוואה לאלו עם משקל תקין, אלו עם השמנת יתר (כשמדד ההשמנה BMI היה 30 יחידות ומעלה) היו בסיכון גבוה כמעט פי 10 (פי 9.94) לפתח סוכרת סוג 2.

 

המחקר נתמך על ידי מכון המחקר העצמאי של דנמרק (DFF), וממצאיו הוצגו בכנס השנתי של החברה האירופית לחקר הסוכרת (EASD 2019) שנערך החודש בברצלונה שבספרד. בראיון לתקשורת אמרה אחת החוקרות, ד"ר הרמינה יקופוביץ', כי "אחד הממצאים החשובים מהמחקר, הוא שאנשים עם אורח חיים לא בריא והשמנה נמצאים בסיכון לפתח סוכרת סוג 2 ללא כל קשר לנטייתם המשפחתית לסבול מהמחלה".

 

ממצאי המחקר מתיישבים עם עבודות נוספות שמדגישות את החשיבות במניעת השמנה כאמצעי למניעת סוכרת סוג 2. למעשה, הקשר בין סוכרת להשמנה הוא דו כיווני: השמנה מהווה את גורם הסיכון המשמעותי ביותר להתפתחות סוכרת. והקשר גם הפוך – סוכרת מעלה את הסיכון להשמנה, ואחת הסיבות להשמנה בקרב מי שכבר אובחן כחולה סוכרת היא הטיפול באינסולין. לפי הערכות החברה האמריקאית לחקר השמנה, עד 90% מהסוכרתיים מתמודדים עם עודף משקל או השמנת יתר. לגברים עם השמנת יתר סיכון גבוה פי 6.7 לסבול גם מסוכרת, ובקרב נשים השמנת יתר מעלה פי 12.4 את הסיכון לסוכרת. רק בתחילת החודש פורסמה מטה אנליזה נרחבת בכתב העת Diabetologia, שהעלתה כי התערבות לאורח חיים בריא שכוללת הקפדה על משקל תקין מפחיתה ב-75% את הסיכון לסוכרת.

 

 

EASD 2019, Abstract # 376

 

דר-
06/10/19 11:46

בוודאי. לכן יש מגפת סוברת בפיליפינים. קצת הגיון