השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
השמנה זה גם נושא כלכלי
מחיר המזון משפיע על הבחירה בו לתזונתנו
מה משפיע על איזה מזון אנחנו קונים? ועל מה אנחנו אוכלים? את זה בחנו חוקרי אוניברסיטת וושינגטון.
לא תמיד אנחנו מעדיפים לקנות בסביבה. המימצא בסקר מרחק, הראה שאנשים מוכנים לנסוע הרבה יותר רחוק כדי לחסוך כסף בקניית המזון, דהיינו קירבת החנות היתה מישנית בחשיבותה.
ואם המחיר חשוב הרי שהוא יכול להאיר עוד ההבדל בין קוני המזון האורגני למזון הרגיל; למרות שאחוז ההשמנה בזמן המחקר היה כ- 25% במדינת וושינגטון, הרי שבין קוני המזון האורגני היה אחוז השמנים רק 4%.
יש לזה כמובן מספר סיבות אבל ברור שלמחירו היקר יותר של המזון האורגני חלק בעניין.
בכנס "Shopping for Health" שהיה בסיאטל דנו בנקודות אלה ונוספות כמו:
למה יש איזורים שאין בהם מספיק מרכזי קניית מזון?
איך לזהות/לאפיין מזון בריא ולא יקר?
ההוצאה הכספית, איכות התזונה ועל השמנה.
ההבדל בין מדינות שונות כמו למשל מה המצב במדינת ניו-יורק לעומת וושינגטון.
עכשו מנסים לגייס את תעשיית המזון לתת פתרונות מזון מקומיים בריאים יותר ולא יקרים כדי לאפשר את הפצתם.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט