מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהשיטה שתפחית את הקלוריות באורז ביותר מחצי

השיטה שתפחית את הקלוריות באורז ביותר מחצי

מדענים טוענים כי מצאו דרך לבשל אורז שמביאה לכך שהגוף סופג רק כ-40% מהקלוריות שבו


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רוצים לאכול את אותה מנת אורז אך לצרוך פחות קלוריות? מדענים פיתחו דרך חדשה ופשוטה להכין אורז, שביכולתה להפחית את הקלוריות הנספגות בגוף ב-50-60%: מבשלים את האורז עם כפית שמן קוקוס ואז מכניסים למקרר למשך 12 שעות. לפני האכילה תוכלו לחמם את האורז בשנית. 

 

אנו מפיקים אנרגיה מהמזון שאנו אוכלים כדי להשתמש בה על מנת לבנות ולקיים את הגוף. אנרגיה שצרכנו ממזון ולא הוצאנו בפעילות הבסיסית של הגוף או בפעילות יזומה, תיאגר ברקמות השומן כדי לשמש אותנו בעת הצורך – כשלא תהיה מספיק אנרגיה ממזון לדרישות הגוף. ככל שתיאגר יותר אנרגיה שלא תשמש אותנו – כך נצבור יותר ויותר שומנים. קלוריות הן יחידות מדידה המשמשות לתיאור תכולת האנרגיה המאוחסנת במזון.

 

במחקר שערכו חוקרים מהקולג' למדעי הכימיה בסרי לנקה הם ביקשו לבחון אם יש דרך לשנות מזון - במקרה הזה אורז - באופן בו הוא "ירמה" את הגוף ויגרום לכך שנפיק ממנו פחות קלוריות.

 

אורז מכיל כמויות גדולות של עמילן. בנוסף לסוגי עמילן הניתנים לעיכול, קיים באורז גם עמילן עמיד שלא מתפרק על ידי אנזימים במעי הדק – המקום בו באופן רגיל יש מטבוליזם של הפחמימות לסוכרים הנספגים בזרם הדם. 

 

החוקרים ביקשו להפוך עמילן מתעכל לעמילן עמיד, בניסיון להפחית את כמות הקלוריות שהגוף יכול להפיק מהאורז. השיטה שלהם כללה הוספת כפית שמן קוקוס למים רותחים ואז הוספת חצי כוס אורז. הם בישלו את האורז במשך 40 דקות, אך הם מציינים כי ניתן לבשלו גם במשך 20-25 דקות. בשלב הבא הם שמו את האורז במקרר למשך 12 שעות. בצורה זו הם הצליחו להעלות את העמילן העמיד באורז פי עשרה. הם מבהירים כי לאחר הקירור של האורז המבושל ניתן לחממו שנית וזה לא ישפיע על הקלוריות שנספגות.

 

ממצאי המחקר יוצגו היום (ד') בכנס הארצי של החברה האמריקנית לכימיה (ACS). בימים אלה החוקרים בוחנים את ההשפעה של שיטת הבישול שפיתחו על רמות הסוכר לאחר אכילת סוגים שונים של אורז בבני אדם, כדי לבדוק באילו סוגי אורז השיטה החדשה יעילה במיוחד. כמו כן, הם מתכננים לבדוק אם שימוש בשמנים שאינם שמן קוקוס יוביל לאותה השפעה.

 

בשנה שעברה ניסוי שנערך בתוכנית "Trust Me, I’m a Doctor" של ה-BBC, הראה כי לאחר אכילת פסטה שבושלה, קוררה ולאחר מכן חוממה שוב, העלייה ברמת הסוכר בדם נמוכה ב-50% בהשוואה לאכילת פסטה חמה שבושלה מיד לפני אכילתה.

 

 

להודעה לעיתונות של החברה האמריקנית לכימיה ותקציר המחקר

 

pfs1
23/04/15 13:10

איך בכלל אפשר לדעת שזה עובד גם בעיכול על ידי אדם ולא בניסוי במעבדה בזכוכית? [ לא שזה נראה הגיוני מדי גם ככה].

 

 

denur1
26/03/15 18:03

כנראה שיש משהו בקירור המזון המבושל, זה עבד גם עם פסטה, לאלו שאוכלים דגניים שווה לנסות.

אלה-הר-נוי
25/03/15 14:36

נדע יותר על זה כשהחוקרים יסיימו את הניסוי עם סוגים שונים של אורז על בני אדם. מבטיחים לדווח

שלומ
25/03/15 13:05

זה תקף גם לאורז מלא? האם יש הבדל?