מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהשוואה בין בולמיה נרבוזה לבין Binge Eating Disorder בקרב נשים צעירות

השוואה בין בולמיה נרבוזה לבין Binge Eating Disorder בקרב נשים צעירות

מחקר השווה את המהלך והתוצאות של התפתחות הפרעת אכילה מסוג בולמיה לעומת הפרעת אכילה מסוג ( Binge eating disorder ( BED.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

שתי קבוצות נחקרו במשך תקופה של חמש שנים. קבוצה אחת של 102 חולות בולמיות וקבוצה שנייה כללה 48 משתתפות אשר סבלו מהפרעות אכילה מסוג BED. כל הנבדקות היו נשים בגילאים 16-35. כל 15 חודשים נעשתה הערכת מצב ונבדקו סימפטומים של הפרעת האכילה, תסמינים נפשיים ותפקוד בחברה. שתי הקבוצות הראו שיפור התחלתי משמעותי. רוב הנשים מקבוצת הבולמיה הראו תסמינים של הפרעת אכילה כלשהי לאורך כל המעקב.

אמנם חלק גדול מהן כבר לא הוגדרו כבולמיות בסופה של תקופת הבדיקה (עפי הקריטריונים של ה –DSM), אך קצב ההחלמה היה איטי ביחס לקבוצה השנייה: כל שנה רק כשליש מהן החלימו ואילו כשליש התדרדרו. תוצאות הקבוצה השנייה של הסובלות מ BED היו טובות יותר עם שעור התדרדרות נמוך יותר: רק 18 אחוז מהן נשארו עם הפרעות אכילה בסוף הבדיקה. שתי הקבוצות העלו במשקל, ו-39% מקבוצת ה – BED היו במצב של השמנת יתר לאחר חמש שנים.

המחקר הראה כי סיכויי ההחלמה (הפרוזנוזה) של אלה הסובלות מבולימיה נרבוזה נמוכים, ואילו מרבית מהסובלות מ-BED החלימו .
Arch Gen Psychiatry. 2000, 57, 659-665