מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותהקשר בין המצב התעסוקתי למצב הנפשי

הקשר בין המצב התעסוקתי למצב הנפשי

מבחינת הבריאות הנפשית ייתכן שעדיף להיות מובטל מאשר לעבוד בעבודה לא מספקת


תעסוקה אינה תמיד קשורה לבריאות נפשית טובה יותר (צילום: panthermedia)
תעסוקה אינה תמיד קשורה לבריאות נפשית טובה יותר (צילום: panthermedia)

 

מחקרים הראו כי באופן כללי אנשים מועסקים הם בעלי בריאות נפשית טובה יותר מאשר מובטלים. אבל, מחקר חדש מראה שייתכן והדברים לא כל-כך פשוטים. אם אתם רוצים בריאות נפשית טובה, לא מספיק שרק תהיה לכם עבודה- צריך שזו תהיה עבודה מספקת.

 

המחקר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מצא כי תעסוקה אינה תמיד קשורה לבריאות נפשית טובה יותר. אנשים בעבודות באיכות נמוכה- עבודות שלא היה בהן ביטחון, עבודות שלא סיפקו אפשרויות עתידיות וכאלה שהיו בהן רמות גבוהות של מתח- לא היו בעלי בריאות נפשית טובה יותר מאשר אנשים שלא היו מועסקים.

 

למעשה, אנשים שעברו מלהיות מובטלים לעבודות באיכות נמוכה, היו בעלי סבירות גבוהה הרבה יותר להיות מדוכאים מאשר אלה שנותרו מובטלים.

 

החוקרים מהאוניברסיטה האוסטרלית הלאומית, מסבירים כי בעקבות מחקרים קודמים, הייתה התמקדות בכך שאדם צריך עבודה כאמצעי לשיפור הרווחה האישית. המחשבה הייתה שאם אנשים ימצאו עבודה, מצבם הסוציו-אקונומי, בריאותם ומצבם האישי ישתפרו. אבל המחקר הנוכחי מעלה את האפשרות שלהביא אנשים לעבוד בכל עבודה שהיא, לא בהכרח יביא לשיפור בבריאותם הנפשית. אנשים צריכים עבודה באיכות טובה, על מנת להגיע לרווחה אישית טובה יותר ולשמר אותה.

 

לדברי החוקרים, המחקר מראה כמה חשוב שהמעסיקים ינסו לספק סביבת עבודה באיכות טובה, שמשמעותה תמיכה טובה במקום העבודה, ביטחון תעסוקתי ודרישות עבודה ריאליסטיות.

 


לכתבה המלאה באתר האוניברסיטה

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה