מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהצד היפה בטיפול בבן-זוג חולה

הצד היפה בטיפול בבן-זוג חולה

מחקר מצא כי לפעמים בטיפול בבן זוג חולה כרוני או מבוגר יש גם אלמנטים פסיכולוגיים חיוביים


מטפלים חוו יותר רגשות חיוביים כשהם לקחו חלק בטיפול כגון האכלה ורחיצה (צילום: אתר panthermedia)
מטפלים חוו יותר רגשות חיוביים כשהם לקחו חלק בטיפול כגון האכלה ורחיצה (צילום: אתר panthermedia)

 

טיפול ארוך טווח באהוב חולה או נכה, מוכר כסיכון לבריאות ואיכות החיים של המטפל. אבל, מחקר שפורסם בכתב העת Psychology and Aging מראה כי בהקשרים מסוימים, העזרה לבני הזוג יכולה לקדם את הרווחה האישית של המטפלים.

 

מחקרים קודמים הראו כי מטפלים רבים סובלים משחיקה וכי קיים בקרבם דיכאון בשיעור גבוה פי 3 מיתר האוכלוסייה. הם גם סובלים מפחות שביעות רצון מהחיים ובריאות פיזית פחות טובה. בנוסף, בני זוג של חולים כרונים גם חווים יותר כעס וחרדה, והם מתקשים יותר מאחרים לתפקד בעבודה ובמצבים חברתיים שונים.

 

החוקרים ביקשו לבדוק האם יש אספקטים חיוביים לטיפול בחולים. הם בחנו מקרוב התנהגויות עזרה ואת הרווחה האישית בקרב 73 אנשים, רבים מהם קשישים, שסיפקו טיפול בייתי מלא לבן זוג חולה.

 

הם מצאו כי למרות הנטל שעליהם, בני זוג מטפלים חוו יותר רגשות חיוביים ופחות רגשות שליליים כאשר הם לקחו חלק ב"טיפול פעיל" כגון האכלה, רחיצה, הלבשה ובעוד טיפולים פיזיים בבן הזוג. החוקרים משערים כי הסיבה היא שאנשים מתוכנתים מראש באופן בו דאגה פעילה לצרכים הקונקרטיים ולרגשות של אחרים, מפחיתה את החרדה האישית שלהם.

 

לעומת זאת, החוקרים מצאו כי טיפול פסיבי, כזה הדורש מבן הזוג רק להיות ליד האדם בו הוא מטפל למקרה שמשהו ישתבש, מעורר רגשות שליליים במטפל, ומוביל לפחות רגשות חיוביים.

 

המשתתפים נשאו עמם מכשיר שצפצף מידי פעם באופן רנדומאלי וכך סימן להם לדווח כמה זמן הם בילו בעזרה פעילה או בהמתנה ליד בן הזוג מאז הצפצוף האחרון, הפעילויות הספציפיות שהם עסקו בהם ומצבם הרגשי באותו הרגע.

 

הרמה של התלות- הדדית עם בן הזוג כפי שהיא נתפסת על ידי המטפל השפיעה על הקשר בין הטיפול לבין הרגשות. ככל שהמטפלים ראו את עצמם כחולקים קשר קרוב המועיל באופן הדדי לשני בני הזוג, ההשפעות החיוביות של הטיפול הפעיל היו חזקות במיוחד.

 

 Psychology and Aging 2010, Vol. 25., No. 1

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה 

 

ערן-ברקוביץ
24/06/10 13:56

תחושת הסיפוק וההעצמה של המטפל, יכולה להיות מתנה שמעניק המטופל למי שדואג לו, אשר שווה יותר מכל מתנה חומרית.
לכן אני ממליץ למטופלים, הזקוקים לעזרה, כן לבקש מן הקרובים אליהם סיוע בו קרוביהם יכולים לעמוד, מכיוון שבכך הם יתנו להם את ההזדמנות לעזור למישהו שהם אוהבים  ותחושת הסיפוק מכך היא אדירה.