הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
הפרעות אכילה ושפעת החזירים
האם אנשים אשר סובלים מהפרעות אכילה נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות בשפעת החזירים ( הידועה גם בשם וירוס H1N1)?
על פי היגיון פשוט, ההזנה הלקויה בהפרעת אכילה פוגעת במערכת החיסונית, והופכת את הגוף לפגיע יותר להידבקות במחלות. ידוע ומקובל שלתזונה יש השפעה על המערכת החיסונית, ושמערכת חיסון בריאה יכולה להגן על הגוף מפני זיהומים. כך, אם יש מצב של תזונה דלה ולקויה כתוצאה מהפרעת אכילה, האם יש סיכון גדול יותר לחטוף את וירוס ה – H1N1?
הרמות של תאים – לוחמי – זיהום בהחלט צונחות אצל אנשים אשר סובלים מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה ובולמיה. יחד עם זאת, המחקרים לא הצליחו להוכיח שאנשים אשר סובלים מהפרעת אכילה פגיעים יותר בצורה משמעותית למחלות זיהומיות. זה מפתיע לאור העובדה שידוע שאנשים אשר סובלים מרעב והרעבה בניגוד לרצונם כן הופכים ליותר פגיעים למחלות זיהומיות.
במקרים של אנורקסיה בדרך כלל יש הימנעות משומנים ופחמימות, אך לא ממזונות אחרים, ויתכן וזה בכל זאת מאפשר למערכת החיסונית להמשיך לתפקד טוב יותר מאשר במקרים של הרעבה לא רצונית וגורפת.
במקרים של בולימיה גם ההקאות פוגעות במערכת החיסונית, אבל שוב גם כאן יש מעט מאד עדויות על עלייה בנטייה לחטוף וירוסים וזיהומים.
ומה לגבי פעילות גופנית מוגזמת ושפעת החזירים?
ובכן, גם פעילות גופנית משפיעה על המערכת החיסונית. כמות פעילות ממוצעת ומבוקרת תורמת רבות לחיוב על המערכת החיסונית. פעילות מוגזמת וקיצונית, כפי שלעיתים רואים בהפרעות אכילה, מחלישה את המערכת החיסונית. כלומר פעילות גופנית מוגזמת מאמצת ומאתגרת את המערכת חיסון, וזה נותן יותר סיכוי לווירוס לפגוע בגוף.
eatingdisorders.about.com/od/medicalcomplications/a/h1n1.htm