מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה ושפעת החזירים

הפרעות אכילה ושפעת החזירים

האם אנשים אשר סובלים מהפרעות אכילה נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות בשפעת החזירים ( הידועה גם בשם וירוס H1N1)?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

על פי היגיון פשוט, ההזנה הלקויה בהפרעת אכילה פוגעת במערכת החיסונית, והופכת את הגוף לפגיע יותר להידבקות במחלות. ידוע ומקובל שלתזונה יש השפעה על המערכת החיסונית, ושמערכת חיסון בריאה יכולה להגן על הגוף מפני זיהומים. כך, אם יש מצב של תזונה דלה ולקויה כתוצאה מהפרעת אכילה, האם יש סיכון גדול יותר לחטוף את וירוס ה – H1N1?

 

הרמות של תאים – לוחמי – זיהום בהחלט צונחות אצל אנשים אשר סובלים מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה ובולמיה. יחד עם זאת, המחקרים לא הצליחו להוכיח שאנשים אשר סובלים מהפרעת אכילה פגיעים יותר בצורה משמעותית למחלות זיהומיות. זה מפתיע לאור העובדה שידוע שאנשים אשר סובלים מרעב והרעבה בניגוד לרצונם כן הופכים ליותר פגיעים למחלות זיהומיות.
במקרים של אנורקסיה בדרך כלל יש הימנעות משומנים ופחמימות, אך לא ממזונות אחרים, ויתכן וזה בכל זאת מאפשר למערכת החיסונית להמשיך לתפקד טוב יותר מאשר במקרים של הרעבה לא רצונית וגורפת.


במקרים של בולימיה גם ההקאות פוגעות במערכת החיסונית, אבל שוב גם כאן יש מעט מאד עדויות על עלייה בנטייה לחטוף וירוסים וזיהומים.


ומה לגבי פעילות גופנית מוגזמת ושפעת החזירים?


ובכן, גם פעילות גופנית משפיעה על המערכת החיסונית. כמות פעילות ממוצעת ומבוקרת תורמת רבות לחיוב על המערכת החיסונית. פעילות מוגזמת וקיצונית, כפי שלעיתים רואים בהפרעות אכילה, מחלישה את המערכת החיסונית. כלומר פעילות גופנית מוגזמת מאמצת ומאתגרת את המערכת חיסון, וזה נותן יותר סיכוי לווירוס לפגוע בגוף.

 

 eatingdisorders.about.com/od/medicalcomplications/a/h1n1.htm