מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה וקשיים בינאישיים

הפרעות אכילה וקשיים בינאישיים

הפרעות אכילה הן לעיתים קרובות כרוניות בטבען וגורמות למספר בעיות, שהמרכזית שבהן היא בעיה בינאישית – חברתית. המחקר חדש ביקש להעריך את טווח הבעיות הבינאישיות בכל סוגי הפרעות האכילה, לפני ואחרי טיפול במסגרת אישפוז.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש שפורסם ב- International Journal of Eating Disorders ביקש לשפוך אור על בעיות בינאישיות שמאפיינות אנשים אשר סובלים מהפרעות אכילה.

 

סה"כ של 208 מטופלים אשר מאובחנים כסובלים מהפרעות אכילה משלושה סוגים: אנורקסיה רסטרקטיבית (מהסוג המצמצם), אנורקסיה עם בולמוסים והקאות ובולמיה נרבוזה. מדדים של מידת הפתולוגיה של האכילה, חומרת הסימפטומים ודפוסים בינאישיים נבדקו לפני ואחרי הטיפול.

 

מטופלים עם הפרעת אכילה הפגינו באופן כללי סגנון בינאישי לא אסרטיבי ונוטה להיות כנוע. מטופלים אלה מאופיינים בהימנעות מקונפליקטים והתחרויות. אלה המאובחנים כסובלים מאנורקסיה נמצאו כנוטים לשים את הצרכים שלהם בעדיפות מישנית על פני הצרכים של אחרים ונוטים לדכא רגשות שליליים בכדי לשמור על היחסים. המאובחנים באנורקסיה עם בולמוסים והקאות דיווחו על קשיים באינהיבציות (עיכוב) חברתיות וקושי בהשתייכות לקבוצה חברתית.

 

באופן די מפתיע, למרות מאפיינים אישיותיים שונים בין הסובלים מאנורקסיה לבין הסובלים מבולימיה, במחקר נמצאו רק מעט הבדלים בסוג הבעיות הבינאישיות בין תתי האבחנות השונות. המאובחנים באנורקסיה עם בולמוסים והקאות הראו נטייה להיות קרים יותר ונמנעים יותר בהשוואה לשתי קבוצות תתי האבחנות האחרות, בולימיה ואנורקסיה מהסוג המצמצם. מטופלים הסובלים מאנורקסיה דיווחו על יותר בעיות בינאישיות סביב נושאים של שליטה. מטופלים הסובלים מבולימיה דיווחו על יותר בעיות סביב נושאים של הימנעות.

 

הדפוסים הנ"ל השתנו לאורך הטיפול. בשחרור מהאשפוז המטופלים דיווחו על פחות מצוקה, במיוחד בנושא של הימנעות, כניעות וחוסר אסרטיביות.

 

המסקנה החשובה של המחקר הנוכחי היא שדפוסים בינאישיים צריכים לתפוס מקום חשוב ומרכזי בטיפול.למשל חשיבות רבה יש לתת לטיפולים קבוצתיים במסגרת אישפוזית.

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

mona
04/01/11 23:52

הוא כנראה צריך להיות מאוד מיוחד\ת  בשביל שזה יקרה
תכלס גם אם יש הפרעת אכילה או אין הפרעת אכילה
לאנשים באופן כללי  יש בעיה מאוד גדולה ורצינית ביותר להיות בקשר ובאנטימיות ובתקשורת בינאישית בונה.
אלה עם הפרעות אכילה פשוט מוותרים ברוב המקרים על "התענוג" כי הפרעת אכילה פחות מאכזבת אפילו שזה נשמע דפוק וחולני.