מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהפלסטר שלא כואב כשמורידים אותו

הפלסטר שלא כואב כשמורידים אותו

פלסטר "הסרה מהירה" יכול לחסוך מאתנו את הכאב הכרוך בהסרת פלסטר או החלפת תחבושות


מסירים פלסטר בלי כאבים (צילום: KARP LAB AND BRIGHAM AND WOMEN'S HOSPITAL)
מסירים פלסטר בלי כאבים (צילום: KARP LAB AND BRIGHAM AND WOMEN'S HOSPITAL)

כולנו מכירים את הכאב הכרוך בהסרת פלסטר או החלפת תחבושת המודבקת לעור – בין אם אנחנו עושים את זה לאט או במהירות. מהנדסים מ-MIT ומבית החולים Brigham and Women’s Hospital יצרו את הדבק הרפואי האולטימטיבי – כזה שנדבק אבל ניתן להסירו בקלות, בלי למשוך עמו עור או שערות גוף.

 

הבעייתיות שבהסרת הפלסטר אינה רק עניין של חוסר נוחות. הסרת פלסטר עלולה לגרום לפציעות רציניות במטופלים עם עור חלש, כמו פגים המחוברים לצינורות ומכשירים שונים המוצמדים לעור. 

 

החוקרים סיפרו על ההמצאה שלהם השבוע בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

האגד המדבק החדש פועל באמצעות עיצוב ייחודי של 3 שכבות, הכולל דרך חדשה לחיבור השכבה הדביקה של הפלסטר לפלסטר עצמו. כשמסירים את הפלסטר, השכבה הדביקה לא נשארת עליו, אלא נותרת על העור. חומר הממשק מעוצב כך שהוא יהיה חזק כשהוא נמשך כמעט בכל כיוון בו פלסטר עלול להימשך, אבל יתקלף בקלות כאשר מקלפים אותו בכיוון למעלה. כאשר הפלסטר יורד, הוא מותיר רק עיסה דביקה על העור, אותה ניתן לשפשף בעדינות עם האצבע כדי להסירה.

 

תחום החבישה הולך ומתפתח בשנים האחרונות. שנה שעברה פורסם שפותחה תחבושת שמשנה את צבעה בהתאם לטמפרטורת העור מתחתיה וכך מתריעה על זיהומים. כעת היא נמצאת בניסויים קליניים. 

 

 

PNAS Published online before print October 29, 2012