לחץ דם
מנהלי קהילה
הפחתת צריכת מוצרי מזון ממותקים וסוכרים קשורה עם ירידה בלחץ הדם
הפחתת צריכת מוצרים ממותקים וצריכת סוכרים, קשורה עם ירידה משמעותית בלחץ הדם
במחקר חדש זה השתתפו 810 מבוגרים בארה"ב. כל המשתתפים עברו הערכה של לחץ הדם ושל הצריכה הדיאטטית היומית שלהם, בתחילת המחקר וכעבור 6 ו-18 חודשים.
בתחילת המחקר המשתתפים צרכו בממוצע מנה אחת של מוצרים ממותקים ליממה. לחץ הדם הממוצע של המשתתפים בראשית המחקר היה 134/84.
החוקרים מצאו כי כעבור 18 חודשים, הפחתה של מנה אחת בלבד של מוצר ממותק היתה קשורה עם ירידה של כ-2 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי ושל כ-1 מ"מ כספית בלחץ הדם הדיאסטולי. ירידה זו היתה משמעותית סטטיסטית. גם הפחתת צריכת סוכרים הובילה לירידה משמעותית בלחץ הדם.
לפי תוצאות מחקר זה עולה כי שמירה על דיאטת דלה בסוכרים והפחתת מוצרי מזון ממותקים, הינה אמצעי נוסף להורדת לחץ הדם, בנוסף לשאר השינויים המקובלים באורח החיים ולטיפול התרופתי.
www.mdlinx.com/NephrologyLinx/newsl-article.cfm/3165357/ZZ7164180727167314309765/
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה